Turun telakan toimitusjohtaja Jan Meyerille Suomi 100 vuotta -ansiomerkki

Meyer Werftin toimitusjohtajalle Jan Meyerille luovutettiin Suomi 100 vuotta -erikoisansiomerkki viime perjantaina. Satavuotismerkit myönnettiin yhteensä kymmenelle ansioituneelle yritysjohtajalle ja vaikuttajalle ympäri Suomea. Merkillä palkitaan merkittävästä työstä yritysten, elinkeinoelämän ja isänmaan puolesta.

Meyeriä voidaan pitää suomalaisen laivanrakennusteollisuuden pelastajana. Hän johtaa yritystä, joka on saanut merkittäviä tilauksia ulkomailta ja luonut uusia työpaikkoja.

”Minulla on kunnia ja ilo vastaanottaa tämä ansiomerkki Keskuskauppakamarilta. Haluan samalla kiittää turkulaisia laivanrakentajiamme, joilla on ollut sitkeyttä ylläpitää laivanrakennustaitoa Turussa myös vaikeina aikoina. Heillä oli myös tärkeä rooli yhtiön suunnan kääntämisessä ympäri”, Meyer kertoo.

Erikoisansiomerkin Meyerille luovutti Turun kauppakamarin toimitusjohtaja Minna Arve.

”On erityinen kunnia luovuttaa erityisansiomerkki toimitusjohtaja Jan Meyerille. Turun telakka ja Meyer ovat saaneet alan uuteen nousuun ja luoneet alueellemme valtavasti uusia työpaikkoja”, Arve sanoo.

Arve muistuttaa, että meriteollisuuden ja muun teollisuuden kasvun ja menestymisen johdosta teknillisen koulutuksen kehittämistoimet ovat alueellamme erittäin tärkeitä niin työvoimatarpeen turvaamisen kuin tutkimuksen ja kehittämisen kannalta.

”Tärkeää on ennen kaikkea luoda Varsinais-Suomeen teknisen alan tutkimusyhteistyötä ja yhteistä toimintakulttuuria yritysten ja yliopiston välille. Yliopistotasoinen tekniikan koulutus vahvistaisi merkittävästi yritysten kilpailukykyä”, hän täsmentää.

Keskuskauppakamarin ansiomerkkejä on myönnetty vuodesta 1929 asti, ja niillä on valtion tunnustama asema. Suomi 100 vuotta -erikoisansiomerkki on osa satavuotisen Suomen juhlintaa.

Keskuskauppakamarin ansiomerkkejä myönnetään saman työnantajan palveluksessa kertyneistä työvuosista, pitkästä työurasta elinkeinoelämässä sekä ainutlaatuisesta työsuorituksesta. Suomi 100 vuotta -erikoisansiomerkille ei ole työsuhteen pituuteen liittyvää rajoitetta, vaan sitä voi hakea kaikille ansioituneille työntekijöille. Yritykset voivat hakea merkkiä tiimeille tai useammille ansiokkaasti toimineille henkilöille. Ansiomerkkien myöntämisestä päättää Keskuskauppakamarin ansiomerkkilautakunta, jonka jäsenet edustavat elinkeinoelämän eri aloja. Lautakunnan puheenjohtajana toimii Risto E. J. Penttilä ja varapuheenjohtajana Veli-Matti Mattila.