Viikon jäsen: ASKON GROUP

Askon Group on teollisuuden kunnossapitoon erikoistunut konepaja Kaarinassa. Se palvelee asiakkaitaan muun muassa koneistus, huolto- ja kunnossapitotehtävissä sekä laiteasennuksissa eri teollisuuden aloilla.

Yritys on perustettu vuonna 1980 asennus- ja koneistuspalveluja tarjoavaksi yritykseksi. Melko aikaisin alkoi myös erikoistuminen etenkin elintarvike- ja lääketeollisuuden huolto- ja kunnossapitopalveluihin. Nykyään yritys tekee varaosia ja kunnossapitoa monille eri teollisuudenaloille.

Yrityksen toimitusjohtaja Juha Jokinen teki 20 vuoden uran kansainvälisissä suuryrityksissä toimihenkilö- ja johtotehtävissä ennen ryhtymistään yrittäjäksi.

”Koin lisääntyvää tarvetta lähteä tekemään ja kehittämään vielä jotain enemmän omaa toimintaa. Tähän pieneen yritykseen tutustuin ensi kertaa yrittäjien ja rahoittajien järjestämässä yhteisessä omistajanvaihdostilaisuudessa Turussa. Vakuutuin yrityskaupan neuvottelujen aikana, että tässä on kehityskelpoinen yritys jolla on mainiot työntekijät sekä erittäin hyvä ja nimekäs asiakaskunta. Lisäksi yrityksen historia ja luottotiedot olivat erittäin vakuuttavat”, hän kertoo.

Jokisen mukaan Askon Groupin menestystekijöitä ovat muun muassa osaava työvoima sekä tehokkaat toimintatavat.

”Tärkeimmäksi osaksi menestystä ja pitkää historiaa täytynee mainita ammattitaitoiset työntekijämme ja sitä kautta mahdollistunut tehokas toimintatapamme, laatu ja hyvä palvelu. Lisäksi olemme vuosien varrella verkostoituneet muiden lähialueiden yritysten kanssa, joka on osoittautunut erittäin toimivaksi tavaksi edistää kokonaisvaltaista palveluamme asiakkaan näkökulmasta”, Jokinen kertoo.

Hän mainitsee yrityksen suurimmaksi haasteeksi kysynnän jyrkän aaltoliikkeen.

”Välillä on pelottavan hiljaista ja ennen kuin huomaammekaan, työt eivät meinaa kaikki ehtiä valmistua ajallaan. Tällaista se on ollut vuodesta toiseen ja uskomme, että moni metallialan yrittäjä pystyy samaistumaan tähän”, Jokinen tuumii.

Tulevaisuudessa yritys kasvamaan ja tarjoamaan entistä parempia palveluja etenkin teollisuuden laiteasennuksiin ja kunnossapitoon.

”Pyrimme toiminnassamme yhdistämään pienelle yritykselle ominaista joustavuutta ja tehokkuutta isoissa yrityksissä vaadittaviin laatuvaatimuksiin”, Jokinen kertoo.

Varsinais-Suomi toimintaympäristönä on kuitenkin toimitusjohtajan mukaan hyvä.

”Varsinais-Suomen alueella on paljon hyviä yrityksiä ja täällä puhalletaan yhteen hiileen. Täältä käsin on helppo toimia ja pikkuhiljaa laajentaa toimintaa muillekin alueille. Tällä hetkellä näkymät ovat erittäin positiiviset”, hän iloitsee ja onnittelee 100-vuotiasta Turun kauppakamaria:

”Onnittelemme Kauppakamaria merkittävästä matkasta ja kiitämme hyvin alkaneesta yhteistyöstä. Onnea ja menestystä tulevaan!”

www.askongroup.fi

Turun kauppakamari täyttää tänä vuonna täydet 100 vuotta. Tämän virstanpylvään saavuttamisen kunniaksi haluamme nostaa esiin jäsenyrityksiä ja tuoda kaikkien tietoisuuteen tarinoita varsinaissuomalaisten yritysten takaa. Arvoimme Viikon jäsen -juttusarjaan reilun 1500 jäsenemme joukosta 52 yritystä, kuntaa, yhdistystä tai järjestöä, joiden tarinat ilmestyvät joka tiistai verkkosivuillamme.