Viikon jäsen: Exsilio Oy

Exsilio Oy on vuonna 2016 perustettu yritys, joka kehittää, tuotteistaa ja kaupallistaa tuoteideoita GreenTech- ja LifeScience aloilla.

Yrityksen tarkoituksena on kehittää asiakkaan tuote-innovaatiolle kasvustrategia ja liiketoimintamalli Sinisen Meren strategian pohjalta. Tavoitteena on nopeampi markkinapenetraatio ja kasvu sekä kannattavuus.

Konsultaatio kohdistuu Pk-yrityksiin, joilla on halu kehittyä, kasvaa ja kansainvälistyä.

Yrityksen toimitusjohtaja Thomas Tapio kertoo päätyneensä yrittäjäksi palattuaan Suomeen mukanaan ajatus Pk-yhtiöiden tukemisesta niiden kansainvälistymispyrkimyksissä.

”Tärkein menestystekijämme lienee juuri Sinisen Meren Strategian tarjoamat työkalut ja sen ideologia. Kokemuksemme avulla haluamme tukea Pk-yrityksiä kulkien jonkin matkaa heidän kanssaan”, hän kertoo.

Tällä hetkellä kehitteillä on ekologinen viljelymoduuli, EkoFARMER, joka on lähtöisin Ruotsista. EkoFARMER on eri vaiheiden jälkeen kotiutunut Suomeen ja nyt siitä tehdään kotimainen vientituote, jolla on vahva ruotsalais-kanadalainen tausta.

”Viljelymoduuli on iso haaste koska olemme kehittämässä ja kaupallistamassa tuotetta, jolla ei varsinaisesti ole valmiita markkinoita, vaan joudumme samalla lanseeraamaan käsitteen ’kaupunkiviljely’ (Urban farming), joka on paljon muutakin kuin terveellistä ruokaa”, Tapio sanoo.

Hän kertoo johtajuusoppinsa tulevan suoraan Sinisen Meren strategian sloganeista: ”Kuka ohjaa yritystäsi – sinä vai kilpailijasi?”

Sadan vuoden päästä Tapio toivoo, että EkoFARMER ja sen seuraajat ovat tehneet vihreän terveen ruoan vallankumouksen ja mullistaneet kaupunkiviljelyn tarjoten samalla ratkaisun monelle ruoantuotannon kanssa kamppailevalle alueelle sekä samalla ammatin sitä etsivälle.

Hän pitää Varsinais-Suomen toimintaympäristöä runsaasti virikkeitä tarjoavana ympäristönä.

”Innovatiivinen tutkimus synnyttää uusia yrityksiä ja tiedepuisto ohjaa näitä eteenpäin. Maantieteellinen sijainti tarjoaa mahdollisuuksia kansainvälistymiseen”, Tapio iloitsee.

”Haluamme onnitella Turun Kauppakamaria menestyksellisestä työstä seutukunnan eteen menneeltä 100-vuotiskaudella ja toivottaa sitä samaa tulevalle kaudelle.”

www.exsilio.fi

www.ekofarmer.fi

Turun kauppakamari täyttää tänä vuonna täydet 100 vuotta. Tämän virstanpylvään saavuttamisen kunniaksi haluamme nostaa esiin jäsenyrityksiä ja tuoda kaikkien tietoisuuteen tarinoita varsinaissuomalaisten yritysten takaa. Arvoimme Viikon jäsen -juttusarjaan reilun 1500 jäsenemme joukosta 52 yritystä, kuntaa, yhdistystä tai järjestöä, joiden tarinat ilmestyvät joka tiistai verkkosivuillamme.