Saksalaisen kauppakamarin ulkomaanverkosto suomalaisten yritysten käyttöön

Suomalaiset yritykset voivat hyödyttää 90 maassa toimivia Saksan ulkomaankauppakamarien (AHK) kaupallisia palveluita. Markkina-analyysit, asiakashaku, laki-, talous- ja veroneuvonta sekä verkostotapahtumat ovat tyypillisiä AHK-palveluita, jotka avautuvat nyt suomalaisille yrityksille. AHK-palveluiden hinnat vaihtelevat kohdemaan mukaan. Palveluiden hankinnassa on mahdollista hyödyntää Team Finland-rahoitusta. Palvelua saa saksan ja kohdemaan kielellä sekä useimmiten englanniksi.

“Suomalaiset yritykset voivat ostaa Saksan ulkomaankauppakamarin palveluita kaikkialla maailmalla samoilla ehdoilla kuin saksalaisyritykset. Suomalaisille yrityksille tämä on merkittävä mahdollisuus, sillä Saksan ulkomaankauppakamareilla on laaja osaaminen ja kattavat verkostot”, toteaa Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä.

Turussa vieraillut Glenn Gassen jatkaa: ”saksalaiset yritykset ovat menestyneet maailmalla eritoten tämän vahvan verkoston avulla, ja haluamme auttaa myös suomalaisia yrityksiä menestymään entistä enemmän.”

AHK-palvelut täydentävät julkisia Team Finland -palveluita sekä yksityisten, suomalaisten ja ulkomaisten kaupallisten toimijoiden palveluita. Ovi AHK-palveluihin avautuu ottamalla yhteyttä Saksalais-Suomalaiseen Kauppakamariin Helsingissä. Tarvekartoitus voidaan tehdä suomeksi. Finpro ja muut Team Finland -toimijat sekä -kumppanit auttavat tarvittaessa AHK-kontakteissa.

AHK-palveluiden hinnat vaihtelevat ja riippuvat kohdemaiden kustannustasosta. Esimerkiksi 6–8 päivän markkina-analyysipaketin hinta vaihtelee 4500 ja 11 000 euron välillä. Päiväkohtaiset konsultointimaksut ovat 750–1400 euroa.

Yrityksen AHK-askelmerkit

1. Yritys arvioi sopivia markkinoita ja kohdemaita.
  2. Yritys ottaa yhteyttä Saksalais-Suomalaiseen Kauppakamariin (DFHK) Suomessa, jossa toimii AHK-kontaktihenkilö.
  3. Suomen AHK-kontaktihenkilö palvelee suomeksi, saksaksi ja englanniksi sekä kartoittaa suomalaisen yrityksen tarpeita.
  4. Suomen AHK-kontaktihenkilö ottaa yhteyttä kohdemaan AHK-palveluihin ja selvittää tarjontaa.
  5. Yritys ja Suomen AHK-kontaktihenkilö sopivat jatkotoimista sekä kohdemaan AHK-palveluiden mahdollisesta käytöstä.
  6. Yritys ja kohdemaan AHK sopivat mahdollisesta toimeksiannosta.

AHK-kontaktihenkilö Suomessa:

Glenn Gassen, johtaja, Market Entry and Business Development,
puh +358 50 5727 608, sähköposti: glenn.gassen@dfhk.fi).

Lisätiedot: www.ahk.de/en