Viikon jäsen: Mentor

Mentor Turku on valmennuksellinen kuntokeskus, joka tarjoaa erilaisia liikuntapolkuja niin aloittelijoille kuin huippu-urheilijoille. Näitä liikuntapolkuja ovat muun muassa henkilökohtainen valmennus valmentajan kanssa sekä ryhmävalmennus pienryhmissä. Laadukkaaseen valmennukseen kuuluu kattava alkukartoitus sekä kehittymisen osoittaminen laadullisin mittarein. Tämän takia Mentorilta löytyykin kuntotestausasema.

Kuntosalitoiminnan lisäksi Mentorissa työskennellään aktiivisesti yritysten kanssa ja annetaan työkaluja henkilöstön kuntopääoman ja työssäjaksamisen parantamiseen. Vuonna 2017 yritys lanseerasi Liiku ja Auta –kampanjan, jossa yritysten henkilöstö liikkuu 16 viikon ajan ohjeiden pohjalta. Liikuntaohjeet perustuvat kattavaan kuntokartoitukseen, joka tehdään kampanjan alkaessa ja päättyessä. Yritys saa tarkan raportin henkilöstön kunnosta osa-alueittain ennen ja jälkeen kampanjaa. Jokainen liikkuu parantaakseen omaa hyvinvointiaan ja jaksamistaan, mutta samalla auttaakseen muita. Jokainen liikuntasuoritus on arvoltaan 25 senttiä ja lahjoituspotti lahjoitetaan Varsinais-Suomessa Tyksin lasten- ja nuorten hematologiselle osastolle.

Mentorin valmentaja Rene Valtonen kertoo, että kampanjan tulokset ovat olleet uskomattoman hyviä ja yritysten henkilöstö on saatu liikkumaan keskimäärin 3,5 kertaa viikossa.

”Kunnon osa-alueilla hapenottokyky parantui 13 prosenttia ja lihaskunto 19 prosenttia. Tässä kampanjassa koko yrityksen henkilöstö puhaltaa yhteen hiileen ja he tekevät kuntotasosta riippumatta yhtä tärkeitä liikuntasuorituksia. Vuoden 2017 tavoite on liikuttaa erialojen henkilöstöä 40 000 kertaa, jolloin ihmiset ovat keränneet liikunnalla kasaan jopa 10 000 euroa. Oman kortensa kekoon tämän yhteiskunnallisen ponnistuksen eteen on tehnyt myös Turun kauppakamari, joka myös nosti hienosti kuntoaan ja keräsi aktiivisuudellaan lahjoitusrahaa”, Valtonen hehkuttaa.

Hän kertoo, että Mentorin syntyyn vaikuttivat yhteinen työhistoria, onnistuneet aikaisemmat projektit sekä yhteinen näkemys siitä, miten ihmisiä tulisi liikuttaa,

”Uskoimme heti alusta alkaen siihen, että haluamme sitouttaa ihmiset liikkumaan liikunnan ilon sekä valmennuksen kautta, ennemmin kuin vuosikausiksi sitovien sopimuspaperien kautta. Kun ihmiset eivät ole sopimusten takia sidottuja meille pitkiksi ajoiksi, laittaa se myös henkilökunnan joka päivä testiin ja kaiken täytyy toimia vähintäänkin hyvin”, Valtonen sanoo.

Mentorilla tärkeää on yhteenkuuluvaisuuden tunne ja ryhmähenki, jotka Valtosen mukaan nousevat vuosittain myös asiakastyytyväisyyskyselyissä.

”Hyvää ryhmähenkeä ei voi ostaa rahalla, vaan se täytyy luoda, ja siitä me Mentorilla olemme erittäin ylpeitä. Valmentajina olemme myös nälkäisiä kehittämään jatkuvasti tuotteitamme sekä osaamistamme ja koska olemme päivittäin itsekin kentällä ohjaamassa, tiedämme mikä toimii ja voimme helposti reagoida ja tehdä muutoksia”, hän kertoo.
Valtonen toivoo Mentorin olevan tulevaisuudessa edelleen valmennuksen edelläkävijä ja pioneeri, niin yksityishenkilöiden kuin yritysten liikuttamisessa. Toiminta tulee mahdollisesti levittäytymään myös muihin kaupunkeihin.

Hän iloitsee erityisesti nopeasti kehittyneestä talouden kasvusta alueella. Tiettyjen alojen räjähdysmäinen kasvu luo mahdollisuuksia myös muiden alojen toimijoille.

”Meidän alaamme liittyen täytyy kuitenkin olla tyytyväisiä siihen, että monissa yrityksissä henkilöstön hyvinvointi ja työssäjaksaminen on nostettu niin korkeaksi arvoksi, että laadukkaasti toteutettuihin liikuntapalveluihin on käytetty rahaa vaikeimpinakin aikoina. Perinteiset kokoukset pitkine illallisineen on vaihdettu paljon pidemmälle kantaviin hyvinvointipalveluihimme”, Valtonen iloitsee.