Viikon jäsen: Ju-Ha Consulting Oy

Julkiset hankinnat koskettavat meistä jokaista. Oli sitten kysymys päiväkodin kalustamisesta, kuntasi koulujen ruokahankinnoista tai uudesta tietojärjestelmästä kunnan hallinnon tueksi, niin usein on käytetty kymmeniä tunteja vain tarpeen määrittämiseen ja hinnan kilpailuttamiseen. Kun hankinta hoidetaan ammattitaidolla, ei hinta ole ainoa kilpailutekijä. Voidaan painottaa laatua, saatavuutta, toiminnallisia tekijöitä. Hyvin määritellyissä hankinnoissa päästään kiinni lähituottajien valikoimiin ja tuetaan paikallista hyvinvointia. Näiden asioiden ammattilainen on Ju-Ha Consulting Oy.

Ju-Ha Consulting on valtakunnallisesti tunnettu julkisten hankintojen asiantuntijaorganisaatio. Ju-Ha kouluttaa, konsultoi ja hoitaa moninaisia hankintaprojekteja vankalla ammattitaidolla ja ennakkoluulottomasti. Kolmen naisen yhteinen konsulttitoimisto syntyi pitkän harkinnan jälkeen keväällä 2015. Tällä hetkellä yritys toimii pitkälti toimitusjohtajan ja hankinta-asiantuntijan Mia Koljosen voimin. Työtilanne on kuitenkin sellainen, että ensimmäisen työntekijän palkkaaminen on ajankohtaista. Tämä on pienelle yritykselle iso askel ja kertoo luottamuksesta omaan tekemiseen sekä alan työnäkymiin. Varsinais-Suomi onkin vilkas toiminta-alue.

Mialle on kertynyt vankka osaaminen julkisista hankinnoista alkaen Turun ammattikorkeakoulusta 1999 ja sittemmin Turun Kaupungin palveluksessa. Omassa yrityksessä toimiminen sallii kuitenkin vapaamman liikkumisen toimialalla sekä kokonaisvaltaisamman ammattitaidon hyödyntämisen projekteissa.

Aina yrittäjyys ja omien palveluiden myyminen ei kuitenkaan ole ollut helppoa. Siksi Ju-Halla onkin luotettu verkostoitumiseen ja alan osaajiin. Samalla Ju-Han oma asiantuntijaverkosto on kasvanut ja palveluita on voitu monipuolistaa. Ju-Ha tekee paljon yhteistyötä muun muassa Yrittäjien hankinta-asiamiehen ja Varsinais-Suomen liiton Valonian kanssa.

Tulevaisuudessa Ju-Ha tavoittelee vakaata kasvua. Se haluaa profiloitua alansa johtavaksi asiantuntijaorganisaatioksi ja edistää eettisesti hyvin toteutettuja julkisia hankintoja. Mia uskoo, että kunnan hankinnoista päättävät, ja me kilpailuttajat, voimme todellakin vaikuttaa tulevaisuuteen.

www.juhaconsulting.fi

Viikon jäsen -juttusarjassa nostamme esiin jäsenyritystemme tarinoita osana varsinaissuomalaista menestystä. Julkaisemme uuden tarinan verkkosivuillamme joka tiistai.