Viikon Jäsen: Cotral Lab Suomi

Cotral Lab Suomi toimii Suomessa yksilöllisten Cotral-kuulosuojaimien toimittajana yksinoikeudella.

”Cotral on maailman suurin yksilöllisten muotoonvalettujen kuulevien korvatulppien valmistaja ja Suomessa olemmekin nopeasti saavuttanut johtavan aseman suojaimien toimittajana B2B sektorilla”, toimitusjohtaja Peter Lindström aloittaa.

”Pääasialliset asiakasryhmämme ovat teollisuus-, huolto-, yms. yritykset, joiden ongelma on työperäinen melu. Teemme Suomessa jokaisen käyttäjän korvakäytävästä yksilölliset mallit, jonka perusteella tehdas valmistaa niistä 3D tekniikalla suojaimet.”

Cotral ei ole Lindströmin ensimmäinen yritys: ”Idea yrityksestä lähti liikkeelle siitä, että hain uutta liiketoimintaa. Lähinnä ostettavaa yritystä, myytyäni autotarvikealan maahantuontiyritykseni muutama vuosi aiemmin. Minuun otettiin yhteyttä päämiehen puolelta ja vaikutuin paitsi tuotteesta, myös siitä intohimosta, jolla nimenomaan tuotteen laatuun kiinnitettiin huomiota. Lisäksi kyseessä oli korkean teknologian tuote, joka erinomaisella tavalla vastasi meluongelmaan. Jotenkin koin, että Cotral on omalla panoksellaan hieman parantamassa ihmisten elämää – siitä saan voimaa.”

Lindströmillä on vahva luotto omiinsa.

”Yrityksemme tärkein menestystekijä on paitsi erinomainen ja intohimoisesti työhönsä ja ammattitaitoonsa suhtautuva henkilökunta, myös ominaisuuksiltaan erinomainen tuote, sekä erityisesti yritysten tarpeet huomioiva palvelu, jonka avulla asiakkaamme voivat turvallisesti luottaa toimintaamme henkilöstönsä kuulosuojauksessa. Uskon, että 3D teknologian antamien etujen lisäksi nimenomaan nämä lisäpalvelut ovat olleet menestystekijämme.”

”Haasteita matkan varrella on toki ollut useampia, mutta kasvun myötä henkilöstön kasvu ja sijoittuminen eri puolille Suomea luo omat haasteet johtamiselle ja kommunikoinnille. Meille on tärkeää, että luomme saman asiakaskokemuksen kaikille asiakkaillemme. Toimimmehan suoraan loppukäyttäjän rajapinnassa. Tosin tämä on myös osa vahvuuttamme; näin varmistamme laadukkaat tilaus-, toimitus- ja jälkimarkkinointiprosessit”, hän kertoo.

”Uskon, että pystymme jatkamaan vahvaa kasvuamme myös tulevina vuosina. Yksilöllinen kuulosuojain etuineen kasvattaa osuuttaan suojainratkaisuna, päämiehemme kehittää tuotetta koko ajan eteenpäin ja samalla me pyrimme luomaan parempia tapoja palvella nimenomaan yritysten tarpeita. On tärkeää muistaa, että olemme palvelualalla, vaikka tuotetta myymmekin. Tutkimme jatkuvasti käyttäjien palautteita, samoin ostajien palvelukokemusta. Pyrimme pitämään kiinni erinomaisesta palautteesta – se on meidän tapamme varmistaa ja edistää mainettamme alalla”, Lindström luottaa tulevaan.

Varsinais-Suomen mies näkee hyvänä paikkana sijoittua teollisuuden alalla.

”Lähitoimintaympäristömme Varsinais-Suomi on erinomainen paikka sijoittua tällä sektorilla. Ikkunastani näkyy Meyerin nostokoneet ja Uusikaupunki autotehtaineen on vajaan tunnin ajon päässä. Nämä liiketoimintaveturit yhdessä alihankkijoidensa kanssa ovat meille tällä alueella todella tärkeät. Unohtamatta Sandvik-tarinaa, joka jatkui niin alueemme, kuin yrityksemme kannalta todella iloisissa merkeissä. Meidän toiminta-alueemme on toki kuitenkin koko Suomi ja nykyään myös Ruotsi tytäryhtiömme kautta”, Peter sanoo.

”Kauppakamari on meille luontainen yhteistyökumppani, jonka avulla voimme paitsi verkostoitua, myös saada informaatiota ajankohtaisista aiheista. Suhteellisen tutuksi Puolalankatu 1 onkin jo vuosien mittaan tullut!”

www.cotral.fi

Viikon jäsen -juttusarjassa nostamme esiin jäsenyritystemme tarinoita osana varsinaissuomalaista menestystä. Julkaisemme uuden tarinan verkkosivuillamme joka tiistai.