Viikon jäsen: Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri on alueellinen kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. Piirin alueella toimii 67 MLL:n paikallisyhdistystä, joissa on jäseniä lähes 11 000. Piirin toimintaa tukevat mm. STEA, kunnat ja yritykset.

”Maakunnassa on kohdattu vuoden 2017 aikana yhteensä yli 20 000 lasta, nuorta tai vanhempaa. Toiminnoissa on ollut käyntejä yhteensä yli 175 000. Pyrkimyksemme on, että kohdatuista jokainen tuntisi olevansa meille erityinen. Tavoitteemme on, että onni löytyisi arjessa”, toiminnanjohtaja Janina Andersson avaa.

”Haluamme olla luotettava matalan kynnyksen toimija lähellä perheitä. Yrityksille tarjoamme mm. lastenhoitopalvelua, jos työnantaja haluaa sopia työntekijöilleen sairaan lapsen hoidosta tai laajempaa hoitosopimusta”, Andersson jatkaa.

”Kehitämme joustavia ratkaisuja Sote-muutoksen tarpeisiin ennaltaehkäisystä korjaavaan lastensuojeluun. Työhömme kuuluu laaja skaala toimintoja lapsiperheiden arjen tukemisesta ammattilaisten ja vapaaehtoisten kouluttamiseen.”

– Tarjoamme mahdollisuuksia toimia vapaaehtoisena lasten, nuorten ja perheiden hyväksi. Sopivia vapaaehtoispaikkoja itselleen voi katsoa sivultamme olettärkeä.fi.

Jokainen MLL:n jäsen on lasten oikeuksien puolustaja, perheiden äänitorvi ja yhteiskunnallinen vaikuttaja.

Vuonna 1920 Suomessa oli kolme miljoonaa asukasta, joista miljoona oli alle 15-vuotiaita. Suuri osa lapsista kärsi puutteesta ja lapsikuolleisuus oli suurta – joka kymmenes lapsi kuoli jo vauvana. Sophie Mannerheim, Arvo Ylppö, Erik Mandelin ja Carl Gustaf Mannerheim halusivat puuttua tähän ja perustivat MLL:n. Tämän jälkeen muun muassa äitiyspakkaus ja neuvolatoiminta ovat tulleet osaksi lapsiperheiden arkea MLL:n työn myötä.

Alkuperäinen järjestön missio kuuluu seuraavasti:

”Työn määränpäänä olkoon, että jok’ainoa Suomen lapsi äidinkohdusta lähtien ja kautta koko kasvinaikansa saa oikeutetun osansa siitä hellyydestä ja huolenpidosta, joka yksinään voi laskea pohjan nuorten kehitykselle hyviksi ja hyödyllisiksi kansalaisiksi”.

Tämän valtakunnallisen toiminnan laajentuessa perustettiin MLL-piirejä ja Varsinais-Suomen piiri syntyi vuonna 1950.

Vahva brändi tukee vahvasti yrityksen toimintaa: ”MLL:n brändi on vaihtelevasti maan paras tai toiseksi paras järjestöbrändi, mikä helpottaa toimintaamme. Meihin luotetaan ja laajalla joukolla ihmisiä on omakohtainen kokemus MLL:n toiminnasta. Tämän takia meillä on ilo saada tehdäyhteistyötä suuren joukon vapaaehtoisten kanssa. Nämä aktiiviset vapaaehtoiset tekevät työstämme vaikuttavan”, Andersson kertoo tyytyväisenä.

Loppuun myös kauppakamarikin saa naiselta arvostusta:

”Sote-muutoksen myötä yhteistyö järjestöjen ja yritysten välillä tulee vieläkin tärkeämmäksi. Kauppakamari on hyvä kohtaamispaikka tälle yhteistyölle.”

www.varsinaissuomenpiiri.mll.fi

Viikon jäsen -juttusarjassa nostamme esiin jäsenyritystemme tarinoita osana varsinaissuomalaista menestystä. Julkaisemme uuden tarinan verkkosivuillamme joka tiistai.