Viikon jäsen: Belightful Design

Belightful Design on turkulainen, ekologiseen muotoiluun erikoistuva yritys, jonka ensimmäinen tuote on maailmallakin palkittu Perhoskeidas. Perhoskeitaan voi ripustaa puutarhaan tai parvekkeelle houkuttelemaan perhosia nektarin avulla. Samalla voi nauttia perhosten kauneudesta ja tukea niiden elinolosuhteita. Pölyttäjien rooli ihmiskunnalle on merkittävä ja valitettavasti esim. perhoskanta on vähentynyt puolella viimeisen 25 vuoden aikana pohjoisella pallonpuoliskolla.

Liesegangin toinen yritys, Suunnittelutoimisto Innollinen, teki muotoilutyötä asiakkaalle vuonna 2008 ja törmäsi perhosbaareihin Amerikan markkinoilla.

”Ajatus perhosten houkuttelusta ja hetkeen pysähtymisestä viehätti”, Liesegang toteaa.  Myöhemmin ajatus perhosbaarien tuotteistamisesta kasvoi ja tutkittuaan markkinaa ja trendejä vuonna 2015 Liesegang totesi, että ajatusta voi viedä eteenpäin. Maailma oli muuttunut paljon vuodesta 2008, esillä oli yhtä aikaa ekologisuus, hyvinvointi ja startupit. Liesegang esitteli ideansa Taina Tallallalle, jolla on kokemusta mm. myynnistä ja markkinoinnista. ”Konseptia lähdettiin yhdessä viemään eteenpäin ja yritys perustettiin 2016 ja ensimmäinen tuote pilotoitiin UK:n markkinoilla 2017.”

”Varmasti usko konseptiin ja omaan tekemiseen on ollut avainroolissa. Tekemisen motivaationa on vahva usko, että omilla teoilla on merkitystä luonnon hyvinvoinnin edistämisessä. Samalla haluamme todentaa, kuinka bisnestä voi tehdä luontoa tukien. Motivaatiota onkin tarvittu, koska kotimaisessa startupmaailmassa ei heti tule mieleen toista 2 naisen vetämää yritystä, joka valmistaa kuluttajatuotteita ja vielä perhosteemalla”, Liesegang kertoo menestystekijöistä yrityksen taustalla.

Yrityksen haasteet ovat muuttuneet ajan kuluessa: ”Ensin haasteena oli vakuuttaa sijoittajat mukaan, jotta toiminta voitiin käynnistää. Nyt haasteena on riittävä nopea skaalaaminen ja sen kanssa tehdään töitä parhaillaan. Sadan vuoden kuluttua olemme Rapalan kaltainen iso kansainvälinen konserni, jonka toimilla on tutkittu positiivinen vaikutus luonnon hyvinvoinnille.”

Liesegang pitää kotia korkealla arvossa: ”Varsinais-Suomesta on ollut hyvä ponnistaa maailmalle.  Aina välillä tulee pohdittua missä päin maailmaa sitä tulisi olla, jotta verkostoista olisi eniten apua bisneksen kehittämiseen. Toisaalta, kun saapuu ulkomaan messumatkalta kotiin, niin voi taas todeta kuinka täällä omat akut latautuu, meren äärellä ja puhtaassa luonnossa, parhaiten. Alueen yrityksille lähetämme kutsun tekemään hyvää luonnolle, Perhoskeidas on elämyksellinen ja hyvää tekevä kesä- ja liikelahja.”

”Kauppakamarille kiitos aktiivisesta otteesta alueen ja alueen yritysten osaamisen kehittämiseen”, toimitusjohtaja kiittelee.

www.belightfuldesign.com

Viikon jäsen -juttusarjassa nostamme esiin jäsenyritystemme tarinoita osana varsinaissuomalaista menestystä. Julkaisemme uuden tarinan verkkosivuillamme joka tiistai.