IT-tukea ikäihmisille – digiosaamista tarvitsevat kaikki

Turun kauppakamarin ICT-valiokunta järjestää syyskuussa varttuneemmalle väelle suunnatun maksuttoman IT-koulutuksen. Ideana on levittää IT-tietoutta ja tuoda digitaaliset palvelut kaikkien saataville.

ICT-valiokunnan ideoiman IT-koulutuksen tavoitteena on opastaa tietokoneenkäyttäjiä verkkopalvelujen tietoturvalliseen käyttöön. Koulutuksessa käydään läpi muun muassa verkkopankkitunnuksilla palveluihin tunnistautumista ja yleisimpiä tietoturvalliseen internetin käyttöön liittyviä asioita.

Yksi Turun kauppakamarin ICT-valiokunnan tavoitteista on edistää digitalisaatiota. Valiokunta on aikaisempina vuosina järjestänyt lapsille ja nuorille suunnattuja koulutuksia muun muassa koodaamisesta ja videobloggaamisesta. Tällä kertaa valiokunta halusi Yleisradion Nettiä ikä kaikki -kampanjan innoittama tarjota koulutusta vanhemmalle sukupolvelle.

”Nyky-yhteiskunta vaatii kaikilta perustaidot toimia digitaalisessa ympäristössä erilaisia palveluita käytettäessä. Haluamme näin olla tukemassa varttuneen väen osaamista sähköisissä palveluissa, ja sitä kautta helpottaa heidän arkeaan”, kertoo ICT-valiokunnan puheenjohtaja Harri Salo.

Turun ammattikorkeakoulun ICT-alan opiskelijat toimivat tapahtumassa opastajina. Turun AMK:n opiskelijoiden pyörittämä Kansalaisen IT-tuki -palvelu on tarjonnut IT-tukea tietoturvassa sekä sovellusten ja laitteiden käytössä jo toistakymmentä vuotta.

Maksuttomaan IT-kouluun mahtuu 20 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutus järjestetään Turun ammattikorkeakoulun tiloissa torstaina 27.9. klo 17:30 alkaen.

Koulutuksen tapahtumasivu ja ilmoittautuminen

Varttuneen väen IT-koulutus – näin käytät verkkopalveluja tietoturvallisesti