IT-tukea ikäihmisille – digiosaamista tarvitsevat kaikki

Turun kauppakamarin ICT-valiokunta järjestää syyskuussa varttuneemmalle väelle suunnatun maksuttoman IT-koulutuksen. Ideana on levittää IT-tietoutta ja tuoda digitaaliset palvelut kaikkien saataville.

ICT-valiokunnan ideoiman IT-koulutuksen tavoitteena on opastaa tietokoneenkäyttäjiä verkkopalvelujen tietoturvalliseen käyttöön. Koulutuksessa käydään läpi muun muassa verkkopankkitunnuksilla palveluihin tunnistautumista ja yleisimpiä tietoturvalliseen internetin käyttöön liittyviä asioita.

Yksi Turun kauppakamarin ICT-valiokunnan tavoitteista on edistää digitalisaatiota. Valiokunta on aikaisempina vuosina järjestänyt lapsille ja nuorille suunnattuja koulutuksia muun muassa koodaamisesta ja videobloggaamisesta. Tällä kertaa valiokunta halusi Yleisradion Nettiä ikä kaikki -kampanjan innoittama tarjota koulutusta vanhemmalle sukupolvelle.

”Nyky-yhteiskunta vaatii kaikilta perustaidot toimia digitaalisessa ympäristössä erilaisia palveluita käytettäessä. Haluamme näin olla tukemassa varttuneen väen osaamista sähköisissä palveluissa, ja sitä kautta helpottaa heidän arkeaan”, kertoo ICT-valiokunnan puheenjohtaja Harri Salo.

Turun ammattikorkeakoulun ICT-alan opiskelijat toimivat tapahtumassa opastajina. Turun AMK:n opiskelijoiden pyörittämä Kansalaisen IT-tuki -palvelu on tarjonnut IT-tukea tietoturvassa sekä sovellusten ja laitteiden käytössä jo toistakymmentä vuotta.

Maksuttomaan IT-kouluun mahtuu 20 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutus järjestetään Turun ammattikorkeakoulun tiloissa torstaina 27.9. klo 17:30 alkaen.

Koulutuksen tapahtumasivu ja ilmoittautuminen

Varttuneen väen IT-koulutus – näin käytät verkkopalveluja tietoturvallisesti

Turun kauppakamari on Varsinais-Suomen alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, kouluttajana ja asiantuntijana toimiva organisaatio. Kauppakamari on linkki yritysten ja julkisten päättäjien välillä ja sen toiminta perustuu kauppakamarilakiin ja vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Turun kauppakamari on perustettu vuonna 1917 ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakamareista.

©Turun kauppakamari 2018. Kaikki oikeudet pidätetään. Toteutus Sofokus Oy