Viikon jäsen: Anders Innovations Oy

Anders Innovations Oy on vahvaa kasvua tekevä 50 hengen teknologia- ja ohjelmistoyritys. Turkulaislähtöisellä yrityksellä on nykyään toimipisteet Turun lisäksi Helsingissä ja Vancouverissa.  Anders on erikoistunut erilaisten avoimen lähdekoodin päälle rakennettavien digitaalisten palveluiden suunnitteluun ja kehittämiseen sekä palveluiden ylläpitoon. Yritys tarjoaa monipuolisia ratkaisuja ja osaamista eri kokokoisten yritysten ja julkisen hallinnon tarpeisiin. Anders on pitkäaikainen ja luotettava kumppani monelle merkittävälle toimijalle – mm. Telia Cygate ja Helsingin kaupunki ovat yrityksen asiakkaita jo monen vuoden takaa. Tänä vuonna Anders juhlii 10-vuotissyntymäpäiväänsä.

Toimitusjohtajana toimiva Mikko Kivistö päätyi Andersille yrityksen perustajan, Tomi Alapaattikosken, suosituksesta.

”Digitalisaatio, yrityksen liiketoiminnan kehitys ja tiedolla johtaminen olivat kiinnostaneet minua jo pitkään ja Andersin mielenkiintoinen tarina sai minut lopulta vaihtamaan työpaikkaa vuoden 2014 alussa”, Kivistö kertoo.

Mikko jakaa yrityksen tuoreet kuulumiset ja avaa lisäksi oman näkemyksensä viihtyisän yrityskulttuurin edellytyksiin.

Viimeisimpänä uutisena Anders solmi viime keväänä kumppanuuden kansainvälisen toiminnanohjaustuotetalo Odoon kanssa. Kivistön mukaan Odoo on tällä hetkellä maailmalla yksi nopeimmin kasvavimmasta toiminnanohjausjärjestelmistä.

Odoo valikoitui Andersin kumppaniksi, koska sillä on kilpailukykyinen kustannustaso ja helppo räätälöitävyys sekä pienille että isoille yrityksille. Toiminnanohjauksen markkinajohtajat ovat osoittautuneet monesti todella kankeiksi järjestelmiksi räätälöitävyyden suhteen ja siksi Anders suosittelee lämpimästi ketterää Odoota vaihtoehdoksi toiminnanohjausratkaisuun.

”Odoo sopii mainiosti Andersin palveluvalikoimaan, sillä kyseinen tuote on rakennettu kokonaan avoimen lähdekoodin päälle sekä kehitetty Python teknologialla, jonka kehittämiseen meillä on tarjota yli 30 osaajaa talon sisältä”, hän hehkuttaa.

Kivistö pitääkin Andersin ehdottomasti tärkeimpänä menestystekijänä osaavaa henkilöstöä.

”Ohjelmistoalan yritys on vähän niin kuin jalkapallojoukkue, jossa yhteishengellä, tiimityöskentelyllä ja toisten huomioimisella on menestyksen kannalta todella suuri merkitys. Softayrityksen vetäminen on ehkä jopa tässä kokonaisuudessa vähän helpompaa hommaa – pitää vaan varmistaa, että oikeat henkilöt löytävät itsensä sopivalle paikalla, viihtyvät ja kehittyvät toiminnassaan”, hän sanoo.

Omiksi johtajuusopeikseen Kivistö listaa kolme keskeisintä:

1. Visiot ja tavoitteet pitää olla kaikilla koko yrityksessä koko ajan kirkkaana – tiimille ja alaisille pitää myös antaa omaa tilaa ja aikaa päästä näihin yhteisiin tavoitteisiin.
  2. Johtaminen on myös palvelutehtävä, sillä johtajan tulee mahdollistaa työnteolle sopivat olosuhteet sekä auttaa ihmisiä saamaan esiin parhaat puolensa
  3. Asiakas pitää olla aina myös johtamisessa keskiössä, jollei johtaja ymmärrä asiakkaiden tarpeita tai tarjottujen palveluiden sisältöä niin kokonaisuutta on hankala johtaa ja liiketoimintaa viedä eteenpäin

Kivistö näkee Varsinais-Suomen monipuolisena paikkana luoda liiketoimintaa. Varsinkin tällä hetkellä alueella on positiivista kuhinaa.

”Täällä on virkeä ja tiivis yrityskulttuuri, monet yritykset ovat tuttuja toisilleen ja tietyiltä sektoreilta löytyy ihan maailmanluokan huippuosaamista. Me myös uskomme kumppaneihin ja yhteistyöhön. Paikallisten toimijoiden pitäisi tehdäkin enemmän täälläpäin konkreettisesti yhteistyötä – liian usein asiat tuntuvat jäävän valitettavasti korkeintaan puheen tasolle”, hän väläyttää.

Kauppakamarille mies lähettää seuraavat terveiset:

”Kauppakamari on miellyttävä yhteistyökumppani, joka mahdollistaa verkostojen luomisen omalla alueella sekä tukee yrityksien kouluttautumista.”