Helppo oppisopimus

Kirjoittaja Osku Laukkanen on Turun AKK:n pedagoginen rehtori

Yli puolet ammatillisen koulutuksen opiskelijoista on aikuisia. Uuden osaamisen kehittäminen ja mahdollisen tutkinnon tai sen osan hankkiminen ovat siis arkea monelle tämän päivän työntekijälle. Ammattitaidon kehittäminen ja sen jatkuva ylläpitäminen pitävät pyörät pyörimässä.

Osaamista tarvitaan juuri nyt Turun talousalueella. Avoimia työpaikkoja on ELY:n tietojen mukaan Varsinais-Suomessa tarjolla nyt jo ennätyslukemat, eli yli 40 000 kpl/vuosi. Se on jo reilusti enemmän kuin työllisyyden ja kasvun huippuvuonna 2008. Nyt vetureina ovat teollisuus, rakentaminen ja palvelut.

Työssä olevien tai uusien rekrytointien osaamisen kasvattaminen onnistuu uudessa ammatillisessa koulutuksessa helposti. Aikuisten kouluttaminen on nopein tapa vastata työvoimatarpeen kasvuun. Meillä Turun AKK:ssa on tarjolla uusi tuote: Helppo oppisopimus. Sitä ei kannata ohittaa.

Oppisopimus voidaan tehdä nyt myös lyhyeksi ajaksi, vaikkapa vain kuukauden-kahden mittaiseksi. Tutkinnon osa tai osat voidaan räätälöidä aina työnantajan tarpeeseen sopivaksi, ja kun valtio tukee palkanmaksuakin koulutuskorvauksen ja mahdollisen palkkatuen myötä – niin kyllä tätä kelpaa myydä. Ja eikä ole syytä unohtaa myöskään sitä, että myös yrittäjälle voidaan solmia oma oppisopimus.

Ja jos rekrytointi ei kiinnosta, meidän Helppoon oppisopimukseen sisältyy myös vuokraoppisopimus. Se on helppoakin helpompi. Siinä vältetään kaikki työnantajan paperibyrokratia ja työnantajariskit. Juju on siinä, että oppisopimuksen tekeekin Täsmäosaajat Oy, ja yritys vain vuokraa työntekijän tarpeeseensa. Helppoa, eikö totta?

Teemme jatkuvasti yhteistyötä työ- ja elinkeinoelämän kanssa. Vain sillä tavalla pystymme toteuttaman onnistuneesti meille annettua ammatillisen koulutuksen tehtävää.

Lisää Helposta oppisopimuksesta Turun AKK:n sivuilta

Tällä viikolla 5.-11.11.2018 vietetään valtakunnallista oppisopimusviikkoa