101-vuotiaalla kauppakamarilla on nyt 1700 jäsentä

Kirjoittaja Katri Kurkela toimii Turun kauppakamarissa viestintäpäällikkönä.

Viime lauantaina 10.11. Turun kauppakamari täytti 101 vuotta. Vain päivää ennen tätä jäsenrekisterimme näytti historiallisia lukemia:

Perjantaina 9.11. Turun kauppakamarin jäsenmäärä rikkoi 1700 jäsenen rajan.

Tänä vuonna kauppakamarin jäsenmäärän kasvu on ollut huimaa. Bruttokasvu on jo parinsadan jäsenen paremmalla puolella, ja nettokasvukin hipoo kahtasataa.

Sain tästä inspiroituneena idean kerätä muutaman mielenkiintoisen luvun avulla ajankohtaista tietoa Turun kauppakamarin toiminnasta, historiasta ja vähän siitä välistäkin. Olen tunnetusti aikamoinen mittarimato, ja tykkään lukujen tarkkailusta. Luvut on kerätty tänään maanantaina 12.11. ja huomenna suuri osa niistä on taas hieman suurempia. Toim. huom. alla oleva teksti on markkinointi- ja viestintähenkilön tuottamaa, joten se voi sisältää kehuvia adjektiiveja, mainoksia tai iloisia kehotuksia. 😊

Sattumanvaraisia lukuja kauppakamarista

31

Turun kauppakamari osastoineen on tänä vuonna järjestänyt 31 kaikille jäsenyritysten edustajille avointa ja maksutonta tapahtumaa. Vuotta on vielä jäljellä, ja tänä vuonna on tulossa noin 10 jäsentilaisuutta. Kaikki tulevat tilaisuudet löydät kauppakamarin tapahtumakalenterista.

952

Miltei 1000 henkilöä on kuluvana vuonna osallistunut järjestämiimme tilaisuuksiin. Kauppakamarin maksuttomat tapahtumat sisältävät usein opettavaisia ja ajankohtaisia puheenvuoroja sekä loistavan mahdollisuuden verkostoitua muiden osallistujien kesken. Muistathan, että kauppakamarin tilaisuudet (ja koko toiminta!) on tarkoitettu jäsenyrityksen koko henkilökunnalle. Joten jos et itse ehdi seuraavaan tilaisuuteemme, vinkkaa asiasta vaikka kollegallesi.

3109

Joka perjantai sähköposteihin ilmestyvä kauppakamarikirje sisältää tietoa ajankohtaisista uutisista, lakimuutoksista, mielenkiintoisista jäsenyrityksistä, kyselyistä, tulevista tapahtumista ja muista jäseniämme kiinnostavista asioista. Viime perjantaina tämä kirje kilahti 3109 henkilön sähköpostiin. Jos sinulle ei vielä tule kauppakamarikirjettä, voit tilata sen täältä.

1599

1599 on koko kauppakamaritoiminnalle erittäin tärkeä vuosiluku. Ensimmäinen kauppakamari nimittäin perustettiin manner-Euroopassa (tarkemmin ottaen Ranskan Marseillesissa) vuonna 1599 suojelemaan kauppiaita merirosvoilta. Alkuperäisestä toiminta-ajatuksesta on edelleen jäljellä useimpien kauppakamarien tehtäviin kuuluva kaupan vapauden edistäminen.

2133

Turun kauppakamarin voi laskea aktiiviseksi twiittaajaksi. Twitter-seuraajien määrä on tänään huimat 2133. Jos et vielä seuraa, niin puolueettomasti suosittelen! Tästä pääset @KauppakamariTKU-tilille.

1701

Kuten aikaisemmin kerroin, 1700 jäsenyrityksen raja rikkoontui viime perjantaina. Tänään maanantaina meitä on jo 1701. Jäsenmäärän yleinen kasvu osoittaa, että kauppakamaria arvostetaan ja sen tekemää työtä jäsenyritystensä puolesta pidetään tärkeänä. Kauppakamari puhuu jäsentensä äänellä, ja siksi myös sen vaikuttavuus kasvaa jäsenmäärän kasvaessa.

Yhdessä olemme enemmän ja enemmän olemme isommin.