Valiokunnan matkassa: Kauppavaliokunta tutustui menestyvään Myllyyn ja Raision rohkeisiin suunnitelmiin

Turun kauppakamarin kauppavaliokunta kokousti viime tiistaina Kauppakeskus Myllyn vieraana. Kokouksessa kuultiin muun muassa Raision kaupungin keskustan kehittämissuunnitelmia sekä tutustuttiin Kauppakeskus Myllyn toimintaan.

Valiokunnan kokouksessa vieraili Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen, joka kertoi kaupungin uudesta keskustavisiosta sekä tulevista Turun kehätien parantamisesta johtuvista liikennemuutoksista. Raision keskusta tulee muuntumaan vahvasti nykyisestä. Korhonen totesi alustuksessaan, että Raision keskustan kehittymiseen liittyy myös Turun ja Raision välillä käytävä joukkoliikennekeskustelu.

Kauppakeskus Myllyn toimitusjohtaja Kati Kiviniemi kertoi Kauppakeskus Myllyn tuoreimmat kuulumiset ja esitteli kauppakeskuksen toimintaa.

Kauppakeskus Mylly on Varsinais-Suomen suurin ja Suomen 8. suurin kauppakeskus, jossa toimii yli 150 liikettä. Joka 3. varsinaissuomalainen käy vähintään kerran kuussa Myllyssä ja kauppakeskus on lyhyen ajan sisällä rikkonut kävijäennätyksiä. Myllyn joulunavauksessa vieraili viime viikon sunnuntaina kaikkien aikojen suurin yleisö eli yli 25 000 kävijää ja Black Fridayn perjantaipäivä keräsi kauppakeskukseen noin 32 000 asiakasta.

Kivimäen mukaan kauppakeskusalalla erityisesti elämyksellisyys ja viihtyvyyteen liittyvät palvelut ovat nousussa, ja Myllyssäkin panostetaan erityisesti niihin. Myllyn tavoitteena on myös olla Suomen kiinnostavin kauppakeskus.

Kauppavaliokunnan kokouksen päätti Paula Virri puheenvuorollaan Tukholman citylogistiikkaratkaisuista. Virri vieraili Tukholmassa syksyllä ja tutustui sikäläisiin innovaatioihin, jotka helpottavat ihmisten ja tavaroiden kulkemista kaupungissa. Virri kertoi muun muassa parkkihallista, joka toimii autonsäilytyksen lisäksi monikäyttöisenä logistiikkakeskuksena ja polkupyörien säilytyskeskuksena. Tukholmassa on toteutettu myös julkista joukkoliikennettä täydentävä sähköbussilla toimiva työmatkabussiliikenne keskustan ja Hagastadenin välillä. Bussi liikennöi ruuhka-aikana non-stoppina työpaikkakeskittymän ja keskustan välillä.