Viikon jäsen: Areva Solar Oy

Areva Solar Oy on vuonna 2013 perustettu täyden palvelun aurinkosähkötalo. Yritys on SolarEdgen, Huawein ja Froniuksen valtuuttama aurinkoenergiatuotteiden maahantuoja Suomessa.

SolarEdge on tämän päivän edistyksellisin järjestelmä, jolla voidaan tarkastella aurinkopaneelikohtaisesti tuottoa. SolarEdgellä on myös turvallisuustoiminto, millä aurinkopaneeliketju saadaan lähes jännitteettömäksi tarvittaessa. Huawei puolestaan on voimakkaasti kasvava kiinalainen yritys, jolla on vahva osaaminen isojen aurinkopuistojen rakentamisesta. SolarEdgen, Huawein ja Froniuksen lisäksi Areva Solar myy SMA:n ja ABB:n tuotteita sekä SaloSolarin suomalaisia avainlippuaurinkopaneeleita.

Areva Solarin palveluihin kuuluu kohteiden määrittely, suunnittelu, toteutus, asennus, testaus ja ylläpito, yrityksen toimitusjohtaja Anu Areva luettelee.

”Asennuskohteemme on aina noin kolmesta kilowatista yli megawatin kenttiin. Areva Solarin suunnittelemilla ja Suomessa valmistetuilla asennustelineillä saadaan aurinkopaneelit asennettua vaivattomasti maahan tai katolle kattomateriaalista riippumatta. Asennus saadaan haluttaessa aina optimaaliseksi tuoton kannalta”, hän sanoo.

Areva Solar käyttää ainoastaan omia SaloSolarin kotimaisia avainlipputuote aurinkopaneeleita asennuksissaan”, Areva kertoo.

Areva Solar on perheyritys, joka uskoo vahvasti uusiutuvaan energiaan. Anu Arevan mukaan tämä vahva usko on siivittänyt yritystä jo vuodesta 1978 lähtien, jolloin yrityksen perustajat alkoivat tuomaan ja työskentelemään ensimmäisten aurinkopaneeleiden kanssa Suomessa.

”Oli luontaista jatkaa vanhempien osoittamalla tiellä sekä laajentaa aurinkosähköpuolta vielä entisestään, sillä globaalit markkinat antoivat selkeästi ymmärtää merkittävästä kasvusuhdanteesta”, Areva kertoo päätymisestään alalle.

Hänen mielestään Areva Solarin tärkeimpiä menestystekijöitä ovat aina olleet laatu ja laadun varmistaminen, asialleen sitoutunut henkilökunta sekä vahva suomalaisuus ja suomalaisten toimijoiden hyödyntäminen.

Isoimmat haasteet ovat liittyneet suomalaisten ja ulkomaalaisten aurinkopaneelien eroavaisuuksiin sekä sähkön verotukseen.

”Merkittäviä haasteita oli buumin alkaessa aurinkosähköjärjestelmiin kohdistuva sähkön tuotannon verotus, mikäli järjestelmä ylitti 50kW. Onneksemme kuitenkin vuonna 2015 tuli muutos, joka sallii järjestelmän kooksi maksimissaan 100kVA (ei sähköverovelvollisuutta) ja yli 100kVA, mutta enintään 800 000kWh vuosituottoa (ei sähköverovelvollinen, mutta rekisteröidyttävä sähköverovelvolliseksi).”

Yrityksen tulevaisuuden Areva näkee valoisana.

”Näemme, että sadan vuoden kuluttua yrityksemme olisi globaali, vahva, luotettava toimija ja tukija aurinkosähkösektorilla”, hän toteaa

Areva kiittelee myös Varsinais-Suomea toimintaympäristönä. Erityisesti logistisesti sijainti on hyvä.

”Lisäksi Varsinais-Suomi nopeasti kehittyvää aluetta, jossa hyödynnetään, sekä etsitään aikaisessa vaiheessa uusia teknologioita. Tosin tiettyjä alihankintasektorilla olevia yrityksiä saisi olla enemmän tai sitten ne ovat vain vaikeasti löydettävissä”, hän sanoo.

Terveisiä kauppakamarille?

”Seuraamme mielenkiinnolla minkälaisia mahdollisuuksia kauppakamarin kautta meille muodostuu.”

Viikon jäsen -juttusarjassa nostamme esiin jäsenyritystemme tarinoita osana varsinaissuomalaista menestystä. Julkaisemme uuden tarinan verkkosivuillamme joka tiistai. Katso kaikki tarinat täältä.