Valiokunnan matkassa: ICT-valiokunta vieraili Meyerin Turun telakalla

Turun kauppakamarin ICT-valiokunta vieraili viime viikolla Meyerin Turun telakalla tutustumassa vuoden alussa valmistuvaan risteilijäalukseen. Vierailulla perehdyttiin myös telakan toimintaan erityisesti ICT:n näkökulmasta.

ICT-valiokunta vieraili viime viikon perjantaina Meyer Turun telakalla tutustumassa uuteen ristelijäalukseen sekä telakan toimintaan yleisesti. Vierailulla keskityttiin erityisesti yhtiön tarjoamiin huipputeknologisiin ratkaisuihin ja sen laajaan toiminnan- ja tuotannonohjaukseen.

Perussuunnittelun johtaja Mika Heiskanen esitteli aluksi telakan historiaa ja sen toimintaa yleisesti. Telakan palveluksessa työskentelee nykyään yli 2000 työntekijää ja se on tärkeä työllistäjä Lounais-Suomen alueella, mutta meriklusterin kautta myös eri puolilla Suomea. Porttien sisällä toimii päivittäin yli 4000 henkilöä.Telakka-alue käsittää 120 hehtaaria maa-aluetta ja jopa 20 hehtaaria hallitilaa.

Heiskanen muistutti, että risteilyalukset eivät ole vain risteilyaluksia, vaan pikemminkin kelluvia älykaupunkeja, joissa juuri erilaiset ICT-ratkaisut ovat vahvasti esillä.

PLM osaston päällikkö Atte Peltola kertoi vierailulla telakan erilaisista digitalisaatioprojekteista.

Lopuksi ICT-valiokunta pääsi tutustumaan juuri valmistuvaan Mein Schiff 2 -risteilyalukseen, joka luovutetaan saksalaiselle TUI Cruisesille alkuvuodesta 2019.