Valiokunnan matkassa: ICT-valiokunta vieraili Meyerin Turun telakalla

Turun kauppakamarin ICT-valiokunta vieraili viime viikolla Meyerin Turun telakalla tutustumassa vuoden alussa valmistuvaan risteilijäalukseen. Vierailulla perehdyttiin myös telakan toimintaan erityisesti ICT:n näkökulmasta.

ICT-valiokunta vieraili viime viikon perjantaina Meyer Turun telakalla tutustumassa uuteen ristelijäalukseen sekä telakan toimintaan yleisesti. Vierailulla keskityttiin erityisesti yhtiön tarjoamiin huipputeknologisiin ratkaisuihin ja sen laajaan toiminnan- ja tuotannonohjaukseen.

Perussuunnittelun johtaja Mika Heiskanen esitteli aluksi telakan historiaa ja sen toimintaa yleisesti. Telakan palveluksessa työskentelee nykyään yli 2000 työntekijää ja se on tärkeä työllistäjä Lounais-Suomen alueella, mutta meriklusterin kautta myös eri puolilla Suomea. Porttien sisällä toimii päivittäin yli 4000 henkilöä.Telakka-alue käsittää 120 hehtaaria maa-aluetta ja jopa 20 hehtaaria hallitilaa.

Heiskanen muistutti, että risteilyalukset eivät ole vain risteilyaluksia, vaan pikemminkin kelluvia älykaupunkeja, joissa juuri erilaiset ICT-ratkaisut ovat vahvasti esillä.

PLM osaston päällikkö Atte Peltola kertoi vierailulla telakan erilaisista digitalisaatioprojekteista.

Lopuksi ICT-valiokunta pääsi tutustumaan juuri valmistuvaan Mein Schiff 2 -risteilyalukseen, joka luovutetaan saksalaiselle TUI Cruisesille alkuvuodesta 2019.

Turun kauppakamari on Varsinais-Suomen alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, kouluttajana ja asiantuntijana toimiva organisaatio. Kauppakamari on linkki yritysten ja julkisten päättäjien välillä ja sen toiminta perustuu kauppakamarilakiin ja vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Turun kauppakamari on perustettu vuonna 1917 ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakamareista.

©Turun kauppakamari 2019. Kaikki oikeudet pidätetään. Toteutus Sofokus Oy