Kiinteistöalalle 236 uutta laillistettua välittäjää

Keskuskauppakamarin välittäjäkokeista saatiin tämän syksyn koekierroksella 204 uutta laillistettua kiinteistönvälittäjää (LKV) ja 32 laillistettua vuokrahuoneistonvälittäjää (LVV). Varsinais-Suomessa LKV-kokeen läpäisi 18 ja LVV-kokeen kaksi henkilöä. Kokeen suosio jatkuu korkeana, sillä vuonna 2016 voimaan tullut laki edellyttää vähintään puolelta välitysliikkeen välittäjistä kokeen osoittamaa ammatillista pätevyyttä.

LKV- ja LVV-kokeet pidettiin 10.11.2018 Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Kokeeseen osallistui yhteensä 518 henkilöä ja LVV-kokeeseen yhteensä 49 henkilöä. LKV-kokeen läpipääsyprosentti oli 39 prosenttia ja LVV-kokeen 65 prosenttia.

Keskuskauppakamarin lakimies Jaana Tikkusen mukaan kokeiden läpipääsyprosentit olivat tällä kertaa hyvin lähellä pitkän aikavälin keskiarvoja.

Välittäjäkokeiden osallistujamäärät ovat pysyneet edelleen korkeina, mikä johtunee osittain muutaman vuoden takaisesta lakimuutoksesta sekä siitä, että välitysalalla korostetaan entistä enemmän osaamisen ja koulutuksen merkitystä.

”Kokeessa hyväksytty tuntee välitystoiminnan harjoittamisen kannalta tarpeellisen lainsäädännön ja hyvän välitystavan sekä hallitsee välitystoimeksiannon hoitamisen edellyttämät käytännöt. Tämä on alalla toimivalle rekrytointivaltti sekä osoitus ammattipätevyydestä”, Tikkunen sanoo.

Tässä ovat nimensä julkistamiseen luvan antaneet sekä kokeet menestyksekkäästi läpäisseet henkilöt Varsinais-Suomesta:

LKV

Anttila Jori-Mikael, Naantali
Backman Anne, Turku
Björn Pia, Turku
Hannuksela Sauli, Raisio
Kivimäki Kirsi, Turku
Korkiakoski Maiju, Aura
Lehtonen Katja, Littoinen
Lohi Rani, Turku
Löytönen Eero , Turku
Nyström Andreas, Turku
Rannikko Sari, Halikko
Suominen Sakari, Turku
Tapio Joni Pekka, Turku
Tirri Tarja, Kaarina
Voutilainen Jenna, Kaarina
Yöntilä Sanna, Paimio

LVV

Mellberg Hanna, Turku

Välittäjäkokeet järjestetään valtakunnallisesti kolmella koepaikalla: Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Seuraava koe järjestetään 4.5.2019.