Viikon jäsen: P&P Fitness Center

P&P Fitness Center on kuntosalitoimintaa harjoittava yksityisomistuksessa oleva osakeyhtiö. Yritys tarjoaa asiakkailleen erittäin laadukkaan toimintaympäristön, laajoilla aukioloajoilla, keskeisellä sijainnilla sekä hyvällä hinta-laatusuhteella. P&P Fitness Centerin palveluihin kuuluu kuntosalipalveluiden lisäksi lisäravinnemyynti, solarium sekä treeni- ja ruokavalioneuvonta. Tiloissa toimii myös Hierojapalvelut.fi, joka on erikoistunut fascia- ja lihaskalvomanipulointiin perinteisen hieronnan lisäksi.

Yrityksen toimitusjohtaja ja yrittäjä Pasi Inkinen kertoo yrittämisen kipinän asuneen hänessä jo pitkään. Inkinen perustin 1990-luvun loppupuolella toiminimen, jonka avulla hän teki muun muassa alihankintatöitä sukeltajana Olkiluodossa ja Mäntyluodossa. 2000-luvun alussa Inkinen alkoi vaimonsa kanssa kahvilayrittäjäksi ”Länsitorilla”, joka sijaitsi Länsikeskuksessa Markulantien ja Viilarinkadun risteyksessä.

Toritoimintaan ei saatu mukaan tarpeeksi yrittäjiä ja Inkisen mukaan se kuivui muutaman toimintavuoden jälkeen. Seuraavaksi hän perusti ystävänsä kanssa Turun ensimmäisen DNA-liikkeen Aninkaistenkadulle. Kuntosalitoiminta oli kuitenkin ollut miehen elämässä mukana aina.

”Olen aloittanut kuntosalitreenin jo 1980-luvun puolessa välissä, kun halusin mennä suorittamaan varusmiespalvelusta erikoisjoukkoihin, johon oli aika haastavat fyysiset testit. Harrastus on jatkunut aktiivisena koko ajan johtuen osittain myös töistäni palomies. ja pelastussukeltajana. 1990-luvun lopussa osallistuin Fitness-kilpailuihin, ja silloinen ystäväni toimi maahantuojana Panatta-merkkisille Italiassa valmistetuille kuntosalilaitteille. Olin monesti hänen apunaan toimittamassa laitteita kuntosaleille ympäri Suomea. Kyseisellä kaverilla oli pitkään kytenyt halu perustaa Turkuun kuntosali. Markkinatilanne ei vaan ollut suotuisa, koska suuret kuntosalitoimijat olivat juuri muutamaa vuotta aiemmin tulleet myös Suomen markkinoille.

Otollinen aika tuli kuitenkin vuonna 2002, kun Eerikinkatu 7:ssä sijainnut M&M kuntotalo lopetti toimintansa.

”Ystäväni pyysi minua yhtiökumppaniksi uuteen kuntosaliyritykseen, mutta en ollut silloin vielä kovin innostunut asiasta johtuen siitä, että minulle ja vaimolle oli juuri syntynyt esikoinen vuonna 2001 ja seuraavana syksynä olisi tulossa toinen. Samaan aikaan toimin myös virassa sekä pyöritin toisen ystäväni kanssa DNA-liikettä. Jollain tavalla ystäväni onnistui kuitenkin ympäripuhumaan minut, ja perustimme kyseisen yrityksen puoliksi. Meillä oli puolellamme se, että saimme yhtiökumppanini maahantuontiyrityksen kautta kuntosalilaitteet ilman väliportaita suoraan tehtaalta”, Inkinen kertoo.

Vuonna 2010 hän lunasti ystävänsä osuuden yrityksestä ja jatkoi toimintaa yrityksen ainoana omistajana. Inkinen kertoo, että yrityksen nimi P&P Fitness Center herättää aika ajoin kyselyjä. Nimen takaa löytyy mielenkiintoinen tarina.

”Kun rekisteröimme kyseistä markkinointinimeä kaupparekisteriin, se oli aluksi muodossa Fitness Center. Meille tuli ilmoitus hiukan ennen kuntosalin avaamista, että nimeä ei hyväksytä johtuen sen ”yleisnimestä”. Nimen olisi pitänyt olla tarkemmin profiloitu. Koska samalla paikalla oli ollut aikaisemmin M&M kuntotalo niin teimme nopean päätöksen, että yrityksestä tulee P&P Fitness Center johtuen siitä, että molempien perustajat olivat nimeltään Paseja. Nyt kun olen omistanut yrityksen yksin kahdeksan vuotta, en ole lähtenyt muuttamaan nimeä. Koska minulla on kaksi poikaa, voi sanoa, että P&P tarkoittaa Pasi & Pojat tai ehkä joskus tulevaisuudessa Poika & Poika.

Yrityksensä tärkeimmäksi menestystekijäksi Inkinen nostaa asiakaslähtöisen palvelun. Yritys ei myöskään juokse trendien perässä.

”Olemme pysyneet irti hetken muoti-ilmiöistä, ja keskittyneet kokoajan perusasioiden tekemiseen mahdollisimman hyvin. Meidän asiakkaillemme treenaaminen on yleensä enemmänkin elämäntapa.

Kyseinen toimintamalli ei ole ehkä tuonut niin paljon liikevaihtoa kuin se, että olisimme enemmän ratsastaneet uutuuksien mukaan. Olemme kuitenkin erittäin tyytyväisiä tapaamme toimia ja olemme saaneet toiminnallemme vahvistusta niin vanhoilta kuin myös uusilta asiakkailta”, Inkinen sanoo.

Yrityksen suurimmat haasteet ovat vuosien varrella liittyneet kuntosalien räjähtäneeseen määrään sekä uusien asiakkaiden hankintaan.

”Viimeisten viiden vuoden aikana alueen kuntosalimäärä on miltei tuplaantunut. Kansainväliset budjettisaliketjut ovat tuoneet mukanaan aggressiivista hintamarkkinointia, johon me emme ole kuitenkaan lähteneet, koska se ei palvele kanta-asiakkaitamme eikä tue meidän näkemystämme laadukkaasta kuntosalipalvelusta. Asiakkaamme ovat olleet erittäin uskollisia ja vaihtelua toisiin saleihin on vähän. Kärsimme tietenkin myös parkkipaikkaongelmista samoin kuin monet muut keskustassa toimivista yrityksistä”, Inkinen kertoo.

Varsinais-Suomessa on tällä hetkellä hyvä noususuhdanne käynnissä, mikä Inkisen mukaan heijastuu moneen alaan.

”Näen itse näkymät talouden suhteen suotuisina. Olemme opiskelijakaupunki, jossa asuu muutenkin paljon meille potentiaalista asiakaskuntaa”, hän toteaa.

Terveiset kauppakamarille?

”Ensiksi kiitän toimintaanne ja sen suomia mahdollisuuksia. Samalla toivotan terveisiä kaikille yksityisyrittäjille, jotka ovat maamme selkäranka.

Haluan myös tässä yhteydessä tarjota kaikille yrityksille yrityssopimustamme, joka on erittäin edullinen. Sen avulla työnantaja voi antaa työtekijöilleen ja itselleen mahdollisuuden monipuoliseen liikuntaan. Ottakaa rohkeasti yhteyttä, niin kerron lisää sopimuksesta, johon alustavasti voi tutustua täällä.

www.ppfitnesscenter.com

Viikon jäsen -juttusarjassa nostamme esiin jäsenyritystemme tarinoita osana varsinaissuomalaista menestystä. Julkaisemme uuden tarinan verkkosivuillamme joka tiistai. Katso kaikki tarinat täältä.