Viikon jäsen: Aboe Oy

Aboe on urheilumarkkinointiin keskittynyt yritys, jonka palveluihin kuuluvat urheilu- ja yritysyhteistyön konsulttipalvelut, urheilumarkkinointi ja urheilijoiden edustaminen. Lisäksi yritys järjestää tapahtumia, joiden kruununjalokivi on kesällä järjestettävä B2B-urheilubisnesfestivaali Score Cup.

Aboe on hieman yli vuoden vanha yritys, jonka kuutta perustajaa yhdistää intohimoinen suhde urheiluun ja yrittämiseen, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Aleksi Rannikko.

”Meillä kaikilla on pitkä historia eri palloilulajien parista ja vaikka intohimoa ja yritystä piisasi, niin kukaan meistä ei tehnyt urheilusta ammattia urheilijana. Joten vaihdoimme pallokentiltä toimiston puolelle, missiona luoda Suomeen nykyaikaisen urheiluliiketoiminnan kulttuuria”, Rannikko selostaa.

Hän itse kertoo kasvaneensa muiden perustajajäsenten tapaan pallokenttien äärellä ja urheilu on ollut aina hyvin tärkeä osa elämää.

”Olenkin siitä onnellisessa asemassa, että yrityksemme kautta olen pystynyt tekemään omasta intohimostani ammatin. Oikeastaan en voi sanoa, että olen päätynyt tähän yritykseen, vaan tietoisten valintojen ja oman ammattitaitoni kehittämisen kautta pääsin tilanteeseen, jossa pystyin perustamaan Aboen kaltaisen yrityksen”, hän muotoilee.

Rannikko uskoo, että Aboen suurin menestystekijä on kyky hahmottaa kokonaisvaltaisella tasolla se liiketoimintaympäristö, jossa urheiluliiketoimintaa tehdään.

”Me ymmärrämme, minkälainen vaatimustaso modernilla sponsoriyhteistyöllä on ja miten urheilua kulutetaan tänään ja huomenna”, hän sanoo.

Yrityksen suurimman haasteen Rannikko nimeää myös vahvuudeksi.

”Meille ominainen moderni ajattelutapa urheiluliiketoiminnasta on vasta jalkautumassa Suomeen, joten murrosvaiheelle tyypillisiä ajatusmaailmojen ristiriitoja on ollut ensimmäisen vuoden aikana havaittavissa”, hän toteaa.

Rannikko kertoo uskovansa esimerkillä johtamiseen.

”Meidän yrityksessämme valitsee tietyntyyppinen pallokentiltä omaksuttu pukukoppikulttuuri, jossa jokaisella on omat roolinsa. Johtajana en ole äänekkäin henkilö, vaan pyrin kuuntelemaan ja sen pohjalta reagoimaan konteksti- ja tilannesidonnaisesti”, hän kertoo.

Sadan vuoden päästä Rannikko toivoo, että Aboe olisi kansainvälinen toimija, joka on laajentanut liiketoimintaansa monipuolisesti urheiluliiketoiminnan sektoreilla.

”Toivon, että olen pystynyt oman työurani aikana kasvattamaan yrityksestä sellaisen, että jälkeläisteni on mielekästä jatkaa aloittamaani työtä, mikäli sitä haluavat”, hän sanoo.

Rannikon mukaan Varsinais-Suomi on urheiluliiketoiminnan kannalta erinomainen paikka toimia.

”Urheilu on tärkeä osa varsinaissuomalaista kulttuuria ja täällä on pitkä historia yritysten ja urheilun välisestä yhteistyöstä. Toki se asettaa myös haasteita kaltaisellemme yritykselle, joka pyrkii haastamaan ja kehittämään vanhoja toimintatapoja ja nostamaan urheiluliiketoiminnan vaatimustasoa”, hän toteaa.

Terveisiä kauppakamarille:

Mikäli yrityksenne tekee tai on kiinnostunut tekemään yhteistyötä urheilun parissa, niin meille saa ja kannattaa soittaa. Me tulemme aina mielellämme vaihtamaan ajatuksia kahvikupin äärellä.

Ja tietenkin, nähdään ensi kesänä Score Cupissa!

www.aboe.fi
www.scorecup.fi

Viikon jäsen -juttusarjassa nostamme esiin jäsenyritystemme tarinoita osana varsinaissuomalaista menestystä. Julkaisemme uuden tarinan verkkosivuillamme joka viikko. Katso kaikki tarinat täältä.