Janne Manninen Turun kauppakamarin lakiasiantuntijaksi

Diplomi-insinööri ja lakimies Janne Manninen on aloittanut Turun kauppakamarin lakiasiantuntijana.

Mannisella on pitkä kokemus teollisuuden tuotekehityksen ja tiedonhallinnan kehitys- ja koulutustehtävissä. Viimeiset vuodet hän on kuitenkin keskittynyt oikeustieteen opintoihin Turun yliopistossa. Juridiikassa häntä kiinnostavat erityisesti sopimukset, työoikeudelliset kysymykset, riidanratkaisu ja talous. Teollisuuden ja IT:n osalta Mannisella on laaja asiantuntemus tuotteiden kehitysprosesseista sekä tuotteisiin liittyvästä tiedonhallinnasta.

Kauppakamarissa Manninen ei täytä puhtaasti lakimiehen paikkaa, vaan toimenkuvaa hiotaan jäsenistön tarpeita parhaiten palvelevaksi. Pääasiallisesti toimenkuvaan kuuluvat kauppakamarin lakiasiat sekä valiokuntatyö. Hän pyrkii palvelemaan jäsenistöä laajasti näiden yhteisten intressien edistämisessä.

”Tutustuminen Varsinais-Suomen alueen yritysten toimintaan ja toimintaympäristöön on erittäin mielenkiintoista. Odotan hyviä keskusteluja ja uusia näkökulmia liiketoiminnan tarpeista sekä tietysti myös onnistunutta yhteistyötä jäsenyritysten kanssa ja niiden välillä. Uskon, että yritysten välisen yhteistoiminnan mahdollisuuksien hakeminen ja jäsenten osaamisen mainostaminen tulee olemaan suosikkihommiani juridiikan lisäksi”, Manninen kertoo.

Hän uskoo, että ”kahden maailman kansalaisuus” teknologian ja oikeudellisen työn välimaastossa sopivat hyvin yrityskentän palveluun.

”Olen matkustellut pitkin maakuntia eri yritysten vieraana jo jonkin aikaa. Kouluttaminen, myynti ja konsultointi ovat jo tuttuja hommia, mitkä nähdäkseni tukevat hyvin edunvalvontatyötä”, Manninen toteaa.

”Toivottavasti tavataan kamarin tapahtumissa tai koulutuksissa. Soittaakin saa ja pitää!”