Kauppakamarin ICT-valiokunta muisti ylioppilaita stipendein

Turun kauppakamarin ICT-valiokunta palkitsi kaksi kevään Kerttulin lukion ICT-linjalta valmistunutta ylioppilasta stipendein lukion ylioppilasjuhlassa tänään. Valiokunta haluaa stipendien avulla tukea ja innostaa nuoria, jotka osoittavat erityistä kiinnostusta IT-alaan, ja samalla korostaa ICT-linjan ja tekniikan opintojen suurta merkitystä alueen elinkeinoelämälle.

Tänä vuonna stipendit sai jakaa ICT-valiokunnan jäsen, Virian aluepäällikkö Pekka Numminen, joka kertoi palkinnon jakamisen olevan suuri kunnia.

”Olen ollut itse 28 vuotta alalla ja toiminut paljon yhteistyössä koulujen kanssa. Olin aikoinaan muun muassa perustamassa entiseen Kupittaan lukioon – nykyiseen Kerttulin lukioon –  vuosia sitten Cisco networks -academy ohjelmaa. Koulujen ja yritysten välisen yhteistyön kehittäminen on erittäin tärkeää, sillä yhteistyö tuottaa muun muassa koulutukseen tietoa siitä, minkälaisiä osaamistarpeita yrityksillä on”, Numminen kertoo.

Tänä vuonna stipendit saivat ICT-linjalta valmistuneet tuoreet ylioppilaat Teemu Mäkinen ja Juho Duong. Mäkinen ja Duong olivat erittäin kiitollisia saamistaan huomionosoituksista. Tulevaisuudessa molemmilla miehillä siintää edessään tietotekniikan opinnot Turun yliopistossa. Tarkempaa toiveammattia ei kuitenkaan ole, sillä kaikki kiinnostaa.

”Tulevaisuus tietotekniikan alan töissä kiinnostaa, mutta en ole oikeastaan rajannut mitään sen enempää. Alalta löytyy monenlaista mielenkiintoista hommaa. Ennen opintoja käyn kuitenkin suorittamassa varusmiespalveluksen”, Duong kertoo.

Kerttulin lukion vararehtori Juho Airola pitää valiokunnan ja oppilaitoksen yhteistyötä erittäin merkittävänä.

”Kerttulin lukio on valtakunnan ainoa ICT-alan erityislukio ja on erittäin hienoa, että Turun kauppakamarin ICT-valiokunnan tuella pystymme huomioimaan entistä paremmin valmistuvia ICT-alan monipuolisia erityisosaajiamme nyt ja tulevaisuudessa”, hän hehkuttaa.

Kauppakamarin ICT-valiokunta myönsi stipendit tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Jatkossa stipendejä tullaan myöntämään vuosittain. Mukana stipendirahastossa ovat 2M-IT Oy, CADMATIC Oy, Cerion Solutions Oy, Elisa Oyj, Fujitsu Finland Oy, Konica Minolta Business Solutions Finland Oy, Lemonsoft Oy, Lounea Oy, Turun ammattikorkeakoulu, RCP Software Oy, Teleste Oyj, Tietokeskus, Vincit Oyj ja Viria Oyj.