Lisää tunnettuutta ja hyvä kanava sidosryhmätyöhön

Ympäristöhuoltoalan yritys Remeo Oy liittyi Turun kauppakamarin jäseneksi syksyllä 2018. Tavoitteena oli parantaa yhtiön tunnettuutta ja kasvattaa verkostoa. Yhtiön järjestämä lounastilaisuus maaliskuussa keräsikin ison joukon kierrättämisestä kiinnostuneita jäseniä tutustumaan yhtiön toimintaan. Se on poikinut hyviä keskusteluja ja uusikin tilaisuus on jo sovittu.

Kun Timo Räsänen aloitti Remeon yksikönpäällikkönä Turussa puolitoista vuotta sitten, hän päätti yhdessä aluejohtaja Pasi Hurmeen kanssa melko nopeasti Turun kauppakamarin jäseneksi liittymisestä. Aiemmin pankkialalla työskennellessään Räsänen oli perehtynyt kauppakamarin toimintaan ja osallistunut koulutuksiin.

– Tentin myös HHJ-tutkinnon (Hyväksytty Hallitus Jäsen). HHJ-koulutus oli niin vakuuttava paketti, että olen hyötynyt siitä sekä henkilökohtaisesti että työn kannalta paljon. Se oli hyvin positiivinen kokemus, Räsänen kertoo.

Kauppakamarin tapahtumien kautta lisää tunnettuutta

Remeoon tultuaan Räsänen koki tarvetta lisätä yhtiön tunnettuutta. Yhtiö on perustettu jo vuonna 1964, mutta se on toiminut eri nimillä ja tunnettiin 2000-luvulla Sita Suomen nimellä ranskalaisen emoyhtiön omistuksessa.  Vuonna 2016 omistajaksi tuli suomalainen Hartwall Capital Oy, ja siitä lähtien yhtiö on ollut kokonaan suomalaisessa omistuksessa. Liiketoiminta on kehittynyt yhä enemmän materiaalien uudelleenkäyttöön ja kuljetustoimintoihin.

Remeo toimii Suomessa 14 paikkakunnalla ja henkilökuntaa on kolmisen sataa. Liikevaihto oli viime tilikaudella 82,9 miljoonaa euroa. Yhtiön pääkonttori on Vantaalla. Turun yksikönjohtajan Timo Räsäsen toimipaikka on Kärsämäessä, lisäksi hänen vastuulleen kuuluu Uudenkaupungin yksikkö. Kaarinassa ja Uudessakaupungissa on molemmissa yhtiön käsittelylaitos.

– Sidosryhmätyö on mielestäni tärkeää, ja kauppakamarin jäsenyys on siihen yksi vaikuttamispinta lisää. Jäsenistössä on myös merkittävä asiakaspotentiaali, ja olemme tavanneet monien mielenkiintoisten yritysten edustajia. Kaiken kaikkiaan olen kokenut kauppakamaritoiminnan hyvin yhteisölliseksi, ja jäsenten kanssa pääsee heti hyvään keskusteluyhteyteen. Lisäksi on tärkeää, millainen tiimi kauppakamarissa työskentelee, ja minusta Turussa on hyvä tiimi, Räsänen kertoo.

Kauppakamarin viestintäammattilaisilta iso apu tapahtuman järjestämiseen

Kauppakamarin lounastilaisuuden isännöinti maaliskuussa 2019 onnistui Timo Räsäsen mielestä tuoreelta jäsenyritykseltä erittäin hyvin, sillä tapahtuman suunnitteluun saatiin kauppakamarin viestintäammattilaisten apua.

– Saamamme tuki tapahtuman järjestämiseen yllätti meidät. Viestintäpäällikkö Katri Kurkelan ja yhteyspäällikkö Miro Laaksosen apu oli meille merkittävää. Dialogi oli arvokasta, sillä he auttoivat meitä ideoimaan tapahtumaa ja kertoivat, mikä tällaisessa tapahtumassa on toiminut ja mikä ei. He toimivat peilipintana meidän tekemiselle, ja se toimi hyvin. Tavoite oli saada paikalle 50 ihmistä, ja saimme sen täyteen, Räsänen kertoo.

Ennen tilaisuutta apua saatiin suunnitteluun, viestintään ja markkinointiin ja tilaisuuden aikana kauppakamarin edustajat auttoivat esimerkiksi ottamalla nimiä ylös. Lisäksi jälkikäteen saatiin vielä loppuyhteenvedossa palautetta ja raporttia.

Hyvät kokemukset innostivat uuden tapahtuman järjestämiseen

– Itse tilaisuudessa oli tärkeää, että mukana oli myös toimitusjohtaja Kaisa Leiwo. Hän toi juuri oikealla tavalla esiin, että tämä on Remeon tilaisuus, mutta teemme myös yhteistyötä, Räsänen kiittelee.

Seuraava Remeon isännöimä lounastilaisuus järjestetään noin puolen vuoden kuluttua ensimmäisestä, sillä kiertotalouden kysymykset vaikuttavat kiinnostavan yrityksiä laajasti. Sisältöä suunnitellaan vielä, mutta se tulee olemaan hiukan erilainen kuin ensimmäisellä kerralla. Räsäsen mielestä on hienoa, että tilaisuuteen saadaan puhujaksi myös Sitran kiertotalousasiantuntija Jyri Arponen.

Kierrätysasioista keskustellaan

– Kierrätysasioissa on paljon mietittävää, ja työmme on nykyään myös konsultointia. Esimerkiksi teollisuuden käyttämistä puhtaista muoveista olisi paljon kysyntää, jos niitä saadaan kerättyä tehokkaasti, ja monilla yrityksillä on myös sivuvirtoja, joita voitaisiin hyödyntää paremmin. Uusia asiakaskontakteja etsiessämme olen huomannut, että kauppakamarin jäsenet ovat helposti lähestyttäviä ja pääsemme usein käymään yrityksissä. Voimme antaa asiantuntija-apua, kun mietitään, miten jokin asia kannattaisi järjestää. Jäsenten kesken on avoin keskusteleva ilmapiiri ja hyvä tunnelma, Timo Räsänen kertoo.

Keskustelua käydään paljon myös kauppavaliokunnassa, jonka jäseneksi hän halusi heti liittyä ja tulikin valituksi. Remeon Länsi-Suomen aluejohtaja Pasi Hurme puolestaan on teollisuusvaliokunnan jäsen, joten yhteydet monille toimialoille ovat Varsinais-Suomessa hyvässä hoidossa.

Timo Räsänen on myös käynnistänyt jo keskustelun kauppakamarin koulutuspäällikön Maria Lindbomin kanssa mahdollisesta uudesta koulutuksesta, ja ehdotus lähti hänen ilokseen heti mietintään.

Merkki luotettavuudesta – Turun kauppakamarilla jo yli 1700 jäsentä

Jätä yhteystietosi niin kerromme, miten sinun yrityksesi hyötyisi kauppakamarin jäsenyydestä: