Varsinais-Suomeeen 21 uutta Hyväksytty Hallituksen Jäsen (HHJ) -tutkinnon suorittanutta

Yrityksen hallitustyöskentelyn osaamista mittaavaan HHJ-tutkintopäivään osallistui viime huhtikuussa 326 henkilöä, joista 298 läpäisi kokeen.

Turun kauppakamarin alueelta HHJ-tutkinnon läpäisi 21 henkilöä. Kauppakamari onnittelee tutkinnon suorittaneita!

HHJ-tutkinnon suorittaneet Turun kauppakamarin alueella:

Hallituksen jäsen Piia Elo
Yliopistolehtori Antti Fredriksson
Luotonvalvontayksikön päällikkö Nina Jalava
Hallituksen jäsen Jarkko Kaplin
OTM Aleksi Lundén
Hallituksen jäsen, strategiakonsultti Anna Lunden
Toimitusjohtaja Pentti Maunu
Hallinto- ja strategiajohtaja Ulla-Maija Maunu
Toimitusjohtaja Kimmo Metso
Toimitusjohtaja Jussi Ohlsson
Senior Manager, Legal Minna Oksa
Hallituksen jäsen Reijo Paju
Talousjohtaja Arja Pesonen
Partner, asianajaja Janne Röytiö
Kehitysjohtaja Ainokaisa Saarinen
Finance Manager Johanna Satopää
Hallituksen jäsen Martti Sipilä
Toimitusjohtaja Tapani Suvinen
HR Director Anette Töyry
Kaupunginlakimies, varatuomari Jukka Vanto

Näiden lisäksi tutkinnon suoritti alueelta yksi henkilö, joka ei halua nimeään julkisuuteen.

HHJ-kurssi on Turun kauppakamarin kautta aikojen suosituin koulutus, ja suosio jatkuu edelleen. Osaaville hallitusten jäsenille riittää kysyntää useimmissa pk-yrityksissä, ja HHJ-kurssin suorittamista voisikin suositella
kaikille yritysten hallituksissa mukana oleville. HHJ-tutkinto on kurssin lisäksi eräänlainen hallitusosaamisen ”ajokortti”, jonka voi suorittaa, kun koko HHJ-kurssi on ensin suoritettu.

Tutkinto ei kuitenkaan ole kirjatentti kurssista tai kurssikirjallisuudesta, vaan mittaa hallitustyöskentelyosaamista yleisellä tasolla. HHJ-tutkinnon hyväksytysti suorittanut on oikeutettu käyttämään HHJ-nimikettä. Pk-yritysten hallituksiin voidaan välittää HHJ-tutkinnon suorittaneita vahvistamaan ja kehittämään niiden työskentelyä.

Yrityksen lisäksi sen hallituksen muut jäsenet hyötyvät HHJ-kurssin ja -tutkinnon suorittaneen panoksesta. HHJ-kurssin ja -tutkinnon lisäksi hallitustyön osaamistaan voi laajentaa esimerkiksi HHJ Puheenjohtaja -kurssilla, joka järjestetään Turussa 19.-20.11.
Puheenjohtajakurssi on tarkoitettu hallitusten puheenjohtajina jo toimiville tai sellaisiksi tähtääville.

HHJ-tutkinnon suorittaneita on Suomessa tällä hetkellä 4075. Turun kauppakamari järjestää tulevana syksynä kolme samansisältöistä HHJ-kurssia: 28.8., 3.10. ja 26.11. alkaen. Lue lisää kursseista täältä.

Tampereen kauppakamari ja Hallituspartnerit ry järjestävät HHJ-tutkinnon kaksi kertaa vuodessa Tampereella. Seuraava tutkinto järjestetään 4.11.2019, ja ilmoittautuminen on käynnissä 22.8.2019 saakka.