Viikon jäsen: LMI Finland Oy Ab

LMI Leadership Management International on 50 vuotta sitten USA:ssa perustettu yritys. Perustaja Paul J. Meyer syntyi köyhään immigranttiperheeseen ja oppi nuorena ymmärtämään, että hänellä on kaikki mahdollisuudet menestyä taustastaan huolimatta. Siihen tarvittiin selkeät päämäärät ja suunnitelma sekä positiivisuutta. Paulista tuli miljonääri 27-vuotiaana. Hän oli kiinnostunut siitä, mistä ihmiset motivoituvat ja löytävät innostuksen saavuttaa haluamansa unelmat. Erilaisten vaiheiden kautta syntyi LMI, jonka slogan on “Developing leaders and organizations to their full potential™.

LMI on kehittänyt vuosien varrella menestyksekkään, kokonaisvaltaisen ja pitkäkestoisen valmennuskonseptin, jolla esimiehiä ja organisaatioita on autettu menestymään työssään. Menestyneet yritykset ovat huomanneet, että valmennukseen satsattu investointi tuottaa itsensä takaisin monikertaisesti. ROI eli tuotto sijoitetulle investoinnille on ollut jopa 35-kertainen. Siksi LMI laajenee edelleen voimakkaasti maailmalla.

”Suomessa on korkealaatuista koulutusta moniin ammatteihin, mutta esimiestaitojen koulutusta niissä ei ole nimeksikään. Miten johtaa omaa työtään ja muiden työtä? Esimiehen rooli on kovin yksinäinen. Oma johtamisrooli löytyy tuntemalla omat vahvuudet ja niiden kautta löytää oma itselle sopiva tyyli johtaa. Monet yritykset kouluttavat esimiehiä pirstaleisesti, ostamalla yksittäisiä koulutuspäiviä tai seuraamalla menestyskirjan oppeja. Harvemmin yksittäiset koulutukset johtavat oppien käytännön viemiseen tai asenteiden muutokseen. Asenne on ajattelutapa ja tapoja voidaan muuttaa, mutta se voi tapahtua vain pitkäkestoisen harjoittelun tuloksena”, kertoo LMI-johtajuuskehittäjä Pia Lehtola.

”Valmennus muuttaa ajattelu- ja toimintatapoja. Muutos alkaa jo pian valmennusprosessin aloituksesta. Oma toiminta ja johtaminen muuttuvat oivallusten ja lisääntyneen itsetuntemuksen avulla. Varsinaiset tulokset tulevat myöhemmin. Ne ovat liiketoiminnan tunnuslukujen kasvua, Lehtola sanoo.

Suomessa LMI on valmentanut yrityksiä kohta kolmekymmentä vuotta. Valmentajia on parikymmentä eri puolilla Suomea. Kaikki valmentajat toimivat LMI:n lisenssinhaltijoina ja itsenäisinä yrittäjinä.

”Valmennamme kaiken kokoisia yrityksiä, tunnetuimpia asiakkaitamme lienee Ponsse, uusimpana esimerkiksi voimakkaasti kasvanut Forenom. Valmennamme suomen kielen lisäksi ruotsiksi ja englanniksi. Valmennusohjelmia löytyy 30 kielellä”, Lehtola kertoo.

LMI tekee henkilökohtaisia valmennuksia ja ryhmävalmennuksia. Jokainen valmennusprosessi räätälöidään asiakkaan tarpeen mukaan eli yhtä samanlaista prosessia ei ole.

”Teemme hyvin käytännönläheistä työtä. Teoria sovelletaan arjen teoiksi päämäärien kautta. Sparraamme asiakasta myös henkilökohtaisten päämäärien osalta. Onnellisuus edellyttää kaikkien elämän osa-alueiden tasapainoa. Yksityiselämän huolet vaikuttavat aina työsuoritukseen. Vaikka emme terapeutteja olekaan, monesti työmme on hyvin lähellä sitäkin osa-aluetta. Luottamus on avainasemassa”, hän muistuttaa.

Lehtola on itse toiminut LMI-johtajuuskehittäjänä vuodesta 2016. Hän lähti alun perin mukaan mukaan LM Finlandin toimintaan innostuksesta päästä kehittämään suomalaista johtamista.

”Olen ollut yrittäjänä yli 10 vuotta ja esimiehenä vajaa 20 vuotta. Pitkän urani aikana ravintola-, sote- ja henkilöstöpalvelualalla olen esimiehenä kokenut kaikenlaisia haastavia tilanteita, joista voi ammentaa myös asiakastyöhön. Antoisinta työssä ovat mahtavat asiakkaat ja älykkäät keskustelut. Koen onnistuneeni työssäni, kun asiakas on tyytyväinen, on saavuttanut asettamansa päämäärät sekä kehittynyt esimiehenä”, Lehtola sanoo.

Hänen mukaansa henkilökohtaisen elämän ja työn haasteet opettavat tekijäänsä ja johtaminen kehittyy läpi koko työuran.

”Siksi haluaisin haastaa myös kokeneet esimiehet mukaan kehittymisen tielle. Kehitys loppuu, kun jäädään jumiin omalle mukavuusalueelle. Kukaan meistä ei pärjää työelämässä yksin, vaan näissä kisoissa voitetaan joukkueena. Siinä meillä on vielä paljon tehtävää”, Lehtola toteaa.

Sadan vuoden päästä Lehtola uskoo LMI:n olevan vielä olemassa ja entistä vahvempana.

”Vaikka uutena nousevana trendinä näyttäisi olevan itsenäiset työryhmät ilman esimiehiä, kuitenkin noin puolella ihmisistä on tarve tulla johdetuksi (Ilmarisen tutkimus). En usko tämän tarpeen kauheasti muuttuvan sadassa vuodessa”, hän toteaa.

Millaiset terveiset lähetätte kauppakamarille?

Kiitos mahdollisuudesta saada esitellä yrityksemme toimintaa! Teette hienoa ja tärkeää työtä!

www.lmi.fi

Viikon jäsen -juttusarjassa nostamme esiin jäsenyritystemme tarinoita osana varsinaissuomalaista menestystä. Julkaisemme uuden tarinan verkkosivuillamme joka viikko. Katso kaikki tarinat täältä.