Paavo Okko ja Bayer tämän vuoden Taloushuippu-palkitut

Kansantaloustieteen emeritusprofessori Paavo Okko valittiin vuoden Varsinais-Suomen Talouskeskustelijaksi ja lääkevalmistaja Bayer vuoden Varsinais-Suomen Taloustekijäksi.

Okko tunnetaan aktiivisena taloustieteen kansantajuistajana, kirjoittajana sekä esitelmöitsijänä. Bayer on vuosikausia ollut Varsinais-Suomen suurin yhteisöveronmaksaja ja merkittävä työllistäjä sekä investoija.

”Bayerin Turun tehtaan menestyksen takana on suomalainen osaaminen, täällä kehitetty teknologia sekä tuotannon ja tuotekehityksen sijainti lähellä toisiaan”, kommentoi Bayerin palkinnon vastaanottanut Head of Global Supply Planning Tiina Rantala.

Varsinais-Suomen Taloushuiput -palkinnot jaettiin ensimmäistä kertaa Turun Talouspäivillä lauantaina 29.9. Vuosittaisten palkintojen tarkoitus on antaa tunnustusta Varsinais-Suomen talouden ja elinvoiman edistämisestä.

Palkintojen saajat valitsi Taloushuiput-raati, johon 2019-2020 kuuluvat Turun Kauppakorkeakoulun dekaani Markus Granlund, Turun kauppakamarin toimitusjohtaja Kaisa Leiwo, Lyytin toimitusjohtaja Petri Hollmén, sekä Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter. Raadin valmistelijana toimii yrittäjä Ville Valkonen.

Kuva: Anneli Perkiö

Kuva: Anneli Perkiö / Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti

Vuoden Varsinais-Suomen Taloustekijä on toiminnallaan edistänyt Varsinais-Suomen elinkeinoelämän, työllisyyden, yrittäjyyden, rahoitusmarkkinoiden, matkailun tai muun elinvoiman kehitystä erityisen ansiokkaalla tavalla.

Vuoden Varsinais-Suomen Talouskeskustelija on toiminnallaan edistänyt yleistä talous- tai sijoitusosaamista, talous- tai kauppatieteellistä tutkimusta tai koulutusta, talousanalyysia tai muulla tavalla nostanut talouteen ja sijoittamiseen liittyvän keskustelun tasoa Varsinais-Suomessa erityisen ansiokkaalla tavalla.