Viikon jäsen: Logosi.fi

Logosi.fi tekee yrityksille ja yhteisöille yhteisötuotteita omalla logolla. Eniten yritys tekee erilaisia tekstiilejä kuten collegepaitoja, huppareita ja pikeepaitoja. Logosi.fin valikoimasta löytyy käytännössä kaikki mahdollinen mihin voi logon laittaa. Uusin tuote on kaislasta tehty uudelleenkäytettävä pilli, johon saa oman logon laserkaiverruksella. Yritys tekee myös aina tarvittaessa asiakkaalle yksilöllisen verkkokaupan, josta esimerkiksi kaikki työntekijät voivat valita tarvitsemansa tuotteet ja koot. Kenenkään ei näin tarvitse enää kierrellä keräämässä tilauslistaa.

Logosi.fi:n taustalla oleva Profea Oy on opiskelijavetoinen monialayritys, jonka aikaisempi johto halusi luoda jotain uutta perinteisten liiketoimintojen rinnalle (valmennuskurssit, verkkokauppa, kirjakauppa). He halusivat luoda perintönään jotain kestävää, joka tulisi kannattelemaan yritystä läpi tulevaisuuden aallokkojen ja kasvattamaan siitä entistä suuremman toimijan.

Yrityksen toimitusjohtaja Tuomas Pigg päätyi yritykseen aloitettuaan ensin myyjänä eräässä toisessa liiketoiminnossa. Sieltä hän siirtyi Logosi.fi:lle myyjäksi ja sitten siitä koko yrityksen toimitusjohtajaksi.

Pigg nostaa yrityksen ehdottomaksi menestystekijäksi sen huipputiimin.

”En ole missään kohdannut vastaavaa yhteishenkeä ja hyvää työilmapiiriä. Meillä vapaa-aika ja työaika sekoittuvat keskenään, kun tiimimme viettää niin paljon aikaa yhdessä työpaikan ulkopuolellakin”, hän kertoo.

Yrityksen suurimmaksi haasteeksi hän mainitsee palvelukokonaisuuden asiakashyödyn esiintuomisen.

Kuulostaa ehkä kornilta, mutta yksi suurimmista haasteistamme on ollut saada uudet asiakkaat todella ymmärtämään, kuinka hyvä palvelukokonaisuutemme on ja paljonko lisäarvoa perinteiseen tilausprosessiin verrattuna pystymme tuomaan verkkokauppa-alustallamme. Jos asiakas tietää suunnilleen mitä haluaa ja logo on valmiina, niin kaikki menee käytännössä avaimet käteen periaatteella ilman sen suurempaa vaivaa tilaajan puolelta. Tilauksen jälkeen asiakkaat ovat olleet ihmeissään kuinka helppoa kaikki lopulta olikaan”, Pigg selittää.

Hänen johtajuusoppinsa on selkeä:

”Ole läsnä ja johda esimerkillä. Luota ja uskalla myös delegoida.”

Tulevaisuudessa Pigg toivoo yrityksen olevan toivottavasti edelleen merkittävä työllistäjä ja potenssiin suurempi. Varsinais-Suomi saa mieheltä kehuja.

”Yhteistyö paikallisten yritysten kanssa on toiminut vallan mainiosti ja alue on kaikinpuolin elinvoimainen. Toki meidän markkina-alueemme on koko Suomi, joten toimitilojemme sijainti ei vaikuta aivan niin paljon liiketoimintaamme, kuin ehkä monilla muilla toimijoilla”, hän kertaa.

Terveisiä kauppakamarille?

Hienoa olla mukana yritysyhteisössänne. Yhteistyö on voimaa!

logosi.fi

Viikon jäsen -juttusarjassa nostamme esiin jäsenyritystemme tarinoita osana varsinaissuomalaista menestystä. Julkaisemme uuden tarinan verkkosivuillamme joka viikko. Katso kaikki tarinat täältä.