Rauhallista työtilaa etsimässä

Teksti: yritysneuvoja Paula Avellán, Loimaan kaupungin elinvoimayksikkö

Toimistolla hirvittävä häslinki, ihmisiä tulee ja menee eikä hiljaisuutta missään. Kotona puoliso ja lemmikit vaativat huomiota. Kuulostaako tutulta? Kirjoitusrauha pitäisi löytyä, mutta mistä? Hmmm, pitäisikö testata uusi hubi?

Kuten monessa seutukaupungissa, ammattikorkeakoulun toimipiste on lakkautettu, väestö ikääntyy ja nuoret lähtevät opintojen perässä muualle. Seutukunnan yritykset, jos eivät tuskaile, niin ainakin joutuvat pohtimaan, mistä löytää sopivaa ja osaavaa työvoimaa. Ilmastonmuutos ja ekologisuus eivät kumpikaan ole väheksyttäviä asioita.

Loimaan kaupungin ja Novida – ammattiopistom ja lukion yhteistyönä SEUTU-hankkeen ja kaupungin omarahoituksen turvin pyrimme ratkaisemaan haasteita oppimisympäristö ja yhteistyötila Hubi Loimaan avulla. Nuorten ei tarvitse muuttaa pois kotikaupungistaan, kun opintoja voi suorittaa etänä. Aikuisten ei tarvitse ajella Turkuun, Huittisiin, Forssaan, Saloon tai Tampereelle koulutusten perässä. Etätyö kasvattaa suosiotaan, joten haluamme tarjota siihenkin tilan. Yritykset ja yhdistykset tarvitsevat kokouspaikkoja. Ryhmäkoulutustilaakin aina tarvitaan. Hubi Loimaa on muunneltavissa moneen tarkoitukseen ja käyttöön sopivaksi.

Kuva: Marko Merikanto

Kuitenkin, hubi ilman ihmisiä on pelkkä huone, sisustettu mutta hengeltään tyhjä tila.  Hubi Loimaan yhtenä johtoajatuksena onkin yhdessä tekeminen ja yhteisöllisyys. Toteutimme ajatusta jo rakennusvaiheessa tarjoamalla Loimaan kaupungin kuntouttavan työtoiminnan ryhmille mahdollisuuden kunnostaa tilaa ja tuottaa sinne taideteos. Novida -ammattiopisto ja lukion vastavalmistunut sisustusalan opiskelija teki sisustussuunnitelman kevytyrittäjänä. Media-alan opiskelija tuotti logon ja ikkunateippauksen ja tekstiilialan opiskelija valmisti verhot ja tyynynpäälliset. Halusimme tehdä asioita ekologisesti, joten sisustuksessa ja taiteessa käytettiin kierrätysmateriaaleja mahdollisimman paljon.

Kuva: Marko Merikanto

Hubi on nyt koekäytetty. Ainakin näin perjantai-iltapäivänä koulurakennuksessa on rauhallista. Oikeastaan ei paljon muuta kuulu kuin ilmastointilaitteen humina. Verkkoyhteys toimii, rauha on taattu ja tekstiä syntyy. Kiitos Hubi Loimaa!

Hubin käyttö on ilmaista. Tilat ovat kahdessa osassa, toinen tila on vapaamuotoinen tila ja toinen enemmän luokkamuotoinen tila. Siinä voi pitää kokouksia tai koulutuksia. Etätyöpiste Hubi löytyy Novidan Myllykyläntien yksiköstä. Myllykyläntien tiloihin päästäkseen pitää vain pyytää poletti, jolla tiloihin pääsee.