Viikon jäsen: Kuntien Tiera Oy

Kuntien Tiera Oy on 320 kuntatoimijan omistama yhteiskunnallinen yritys. Se perustettiin vuonna 2010 kuntien yhteisten ICT- ja digikehityshankkeiden alustaksi ja yhteistyöfoorumiksi. Vuonna 2018 Tiera toi omistaja-asiakkailleen yhteensä 265 miljoonan euron vaikuttavuushyödyt, jotka kohdistuivat tasaisesti hyvinvointiin, opetukseen ja kasvatukseen sekä hallinnon digitalisointiin.

”Tänä päivänä yrityksellä on vajaan 30 miljoonan euron liikevaihto ja noin 150 työntekijää”, kertoo varatoimitusjohtaja Sakari Luotonen joka on työskennellyt Tierassa pian viisi vuotta. ”Tieran palveluiden piirissä olevien kuntien ja kuntayhtymien yhteenlaskettu asukaspeitto on neljä miljoonaa suomalaista.”

”Kuntien Tiera tarjoaa asiakkailleen valmiiksi kilpailutettuja ja tuotteistettuja ICT-palveluita”, kertoo liiketoimintapäällikkö Kai Pousi. ”Lisäksi Tiera Verkkokauppa on ICT-laitteiden johtava laitehankintakanava, jota käyttää noin 300 kuntatoimijaa.”

Yrityksen palveluita kehitetään kokonaisulkoistuksiin, joissa Tiera ottaa vastuun asiakkaan ICT-ympäristöstä ja sen kehittämisestä. ”Yhä useammat kunnat siirtävät ICT-palvelutuotantoaan Tieran asiantuntijuuden piiriin”, jatkaa Luotonen.

Yksi yrityksen menestystekijöistä on toiminnan monistettavuus. ”Kuntakenttä on varsin hajanainen eikä kuntien kannata toimia vain yksinään. Tiera tuo kunta-asiakkaiden toimintaan tehokkuutta ja monistettavuutta samalla kun se vapauttaa heidän omaa aikaansa toiminnan digitalisointiin”, Luotonen toteaa. ”Jokaisen kunnan ei tarvitse keksiä kaikkea itse uudestaan”, täydentää Pousi.

Turun seutu on yritykselle monella tavalla kotikenttä. ”Suurin toimipisteemme on Turussa. Varsinais-Suomessa on paljon hajautettua ICT-toimintaa ja pieniä kuntia, jotka hyötyvät palveluistamme”, Luotonen kertoo.

Kauppakamarin jäsenyydeltä yritys toivoo kohtaamisia ja ajankohtaista tietoa. ”Odotamme mielenkiintoisia tapaamisia ja esityksiä sekä tietysti verkottumista alueen kuntiin ja erityisesti ICT-alan yrityksiin”, toteaa Pousi.

www.tiera.fi

Viikon jäsen -juttusarjassa nostamme esiin jäsenyritystemme tarinoita osana varsinaissuomalaista menestystä. Julkaisemme uuden tarinan verkkosivuillamme joka viikko. Katso kaikki tarinat täältä.