Varsinais-Suomen vuoden 2018 yhteisövero oli 438 miljoonaa euroa

Varsinais-Suomen yritykset maksoivat vuonna 2018 yhteisöveroa yhteensä 438 miljoonaa euroa.

Vuonna 2018 suurimmat yhteisöverot Varsinais-Suomesta kertyivät Turkuun (305 miljoonaa euroa), Saloon (23,7 miljoonaa euroa) ja Kaarinaan rekisteröidyistä yhteisöistä (15,7 miljoonaa euroa). Tiedot käyvät ilmi Keskuskauppakamarin laskelmista, jotka perustuvat Verohallinnon tietoihin.

Vuonna 2018 yritysten maksaman yhteisöveron määrä kasvoi. Koko maassa yhteisöveroa maksettiin vuonna 2018 4,7 prosenttia enemmän kuin vuonna 2017. Varsinais-Suomessa yhteisöveron määrä on 3,8 prosenttia edellisvuotta suurempi.

”Yhteisöverokanta laskettiin 20 prosenttiin vuonna 2014. Yritysten maksaman yhteisöveron määrä on kuitenkin kasvanut vuosittain ja on merkittävästi korkeampi kuin ennen yhteisöverokannan alentamista. Suomen yhteisöverokanta on pidettävä jatkossakin kansainvälisesti kilpailukykyisellä tasolla”, sanoo Keskuskauppakamarin johtava veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää.

Yhteisövero vain yksi yritysten maksamista ja tilittämistä veroista. Keskuskauppakamari julkaisee vuoden 2020 alussa Suuren Veroselvityksen, jossa tarkastellaan yritysten tilittämiä ja maksamia veroja alueittain.

Katso tästä kuntakohtainen jaoittelu

Turun kauppakamarin Tilinpäätös- ja Veropäivä järjestetään tänään 13.11. Päivän aikana keskustellaan muun muassa tuloverotuksen, kirjanpidon ja tilinpäätöksen ajankohtaisia asioita sekä verotuksen viimeaikaisesta oikeuskäytännöstä.