Sujuvaa arkea, rohkeita päätöksiä ja edunvalvontaa yhdessä

Kirjoitus on julkaistu alun perin Marraskuun 2019 Kauppakamari-lehdessä.

Kaupunkimme elinkeinopoliittisen ohjelman visioksi on kirjattu, että vuonna 2026 Salon Suomen yritysystävällisin kunta. Ohjelman toimenpiteiden kantavana ajatuksena on yritysyhteistyön tiivistäminen sekä yritysten osallistaminen monella saralla. Tuloksellinen yhdessä tekeminen on mahdollista ainoastaan kun toimijoiden välit ovat mutkattomat, tieto kulkee ja palvelut toimivat.

Tekstin kirjoittaja on Salon kaupungin kaupunginjohtaja Lauri Inna.

Parannamme palvelukykyämme ja –haluamme joka päivä organisaation kaikilla alueilla aina rakennus- ja ympäristövalvonnasta maaseutu- ja yrityspalveluihin. Yhä tarkemmin kuuntelemme elinkeinoelämää päätöksenteon taustalla, toteutamme suoraviivaisia yhteishankkeita sekä profiloidumme elinkeinoelämää hyödyttävien korkeatasoisten tapahtumien pitopaikkana.

Salossa sujuvaa arkea edistetään elinkeinotoimijoiden yhteisillä, säännöllisillä tapaamisilla, joissa käydään läpi keskeiset ajankohtaiset asiat. Elinkeinopoliittisen ohjelman toteutumista seuraa ja uusia toimenpiteitä ideoi puolestaan kaupungin ja elinkeinoelämän yhteinen epo-toimikunta. Pari kertaa vuodessa kokoamme elinkeinoelämän edustajia ja kaupungin päättäjiä yhteen laajemmin ajankohtaisten teemojen ympärille.

Kaupunkistrategiaan kirjatut kärkihankkeemme tukevat suoraan tai välillisesti elinkeinojen kehittymistä kaupungissa. Korvenmäessä ekovoimalan rakennustyöt ovat käynnissä ja kiertotalouspuisto alkaa hahmottua. Kantatie 52:n toinen vaihe puolestaan tukee teollisuutta tarjoamalla paremmat logistiset yhteydet kaupungin länsi- ja pohjoispuolelle.

Salo IoT Campus on kasvava osaajien yhteisö ja toimii kaupunkimme erinomaisena käyntikorttina. Kampukseen liittyen teki kaupunki muutama vuosi sitten rohkean elinkeinopoliittisen päätöksen kokoamalla konsortion paikallisista elinkeinoelämän toimijoista ja hankkimalla omistukseensa Nokian ja Microsoftin entisen tehdasalueen.

Tunnin juna mahdollistaa tulevaisuudessa nopean, ekologisen yhteyden sekä työvoiman ja osaajien liikkuvuuden Helsingin, Salon ja Turun välillä. Kaupunki tekee Tunnin junaan liittyvää edunvalvontaa myös yhdessä paikallisten elinkeinoelämän edustajien kanssa. Tästä yhtenä osoituksena oli syyskuun puolessa välissä Salon Seudun Sanomien etusivulla julkaistu yhteinen kannanotto nopean ratayhteyden puolesta.

Uskon että edellä kuvatun kaltaisilla toimintatavoilla eli arjen sujuvoittamisella, rohkeilla päätöksillä ja yhteisellä edunvalvonnalla ollaan oikealla tiellä Suomen yritysystävällisemmäksi kunnaksi.

Lauri Inna
Kaupunginjohtaja