Viikon jäsen: JMJping Oy

JMJping Oy on Loimaalla päämajaansa pitävä täyden palvelun ICT-talo. joka suunnittelee, rakentaa, ylläpitää ja valvoo yritysten ja julkishallinnon IT palveluita ja verkkoja. Yritys tukee asiakkaitaan monissa erilaisissa IT-projekteissa suunnittelusta, käyttöönottoon ja ylläpitoon asti.

Yrityksen tarina alkoi vuonna 2005, kun sen nykyinen toimitusjohtaja Jouko Mäkinen työskenteli Teliasoneran palveluksessa ja päätti neljän silloisen kollegansa kanssa perustaa yrityksen.

”Minulla kävi mielessä silloin, että tämä TeliaSoneran touhu on nähty ja sitä voisi tehdä jotakin muuta. Ehdotin näille muille oman yrityksen perustamista ja siitä lähti JMJping Oy:n suunnittelu liikkeelle”, Mäkinen kertaa.

Hänen mielessään oli pyörinyt jo vuonna 2002 idea yrityksen perustamisesta, mutta vielä silloin aika ei ollut kypsä. Kun puheet JMJ:n perustamisesta alkoivat, hän ei epäröinyt hetkeäkään.

”Muutos suurelta teleoperaattorilta yrittämisen maailmaan kyllä oli hyppy tuntemattomaan, mutta kiehtova sellainen”, hän sanoo.

Yrityksen menestystekijöinä Mäkinen pitää itse kehitettyjä palveluita ja sitoutunutta henkilökuntaa.

Olemme kehittäneet omia palveluita kuten it-verkkojen automaattivalvonnan ja vikaraportoinnin. Meidän toiminnallamme on myös kasvot eli asiakkaidemme ei tarvitse ”keskustella” automaattien kanssa. Henkilökuntamme on sitoutunut, motivoitunut ja osaava porukka.

Mäkinen ei koe yrityksen törmänneen erityisiin haasteisiin matkan varrella.

”Yksi haaste kuitenkin on saada itsensä näkyväksi myös oman alueen ulkopuolella”, hän kertoo.

Varsinais-Suomen Mäkinen näkee tiiviinä talousalueena, jossa on tällä hetkellä vetoa.

”Täällä on hyvä toimia myös muun muassa lyhyiden välimatkojen takia. JMJ toimii kylläkin koko suomessa ja vähän rajojen ulkopuolellakin”, hän sanoo

Millaiset terveiset lähetätte kauppakamarille?

”Näin alkuvaiheessa tätä yhteistä taivalta ei vielä paljon terveisiä ole, mutta odotuksia tulevaisuuden suhteen on!”

www.jmjping.fi

Viikon jäsen -juttusarjassa nostamme esiin jäsenyritystemme tarinoita osana varsinaissuomalaista menestystä. Julkaisemme uuden tarinan verkkosivuillamme joka viikko. Katso kaikki tarinat täältä.