Varsinais-Suomeen 18 uutta Hyväksytty Hallituksen Jäsen (HHJ) -tutkinnon suorittanutta

Yrityksen hallitustyöskentelyn osaamista mittaavaan HHJ-tutkintopäivään osallistui tänä syksynä 296 henkilöä, joista 277 läpäisi kokeen. Turun kauppakamarin alueelta HHJ-tutkinnon läpäisi 18 henkilöä. Kauppakamari onnittelee tutkinnon suorittaneita!

HHJ-tutkinnon 4.11. suorittaneet Turun kauppakamarin alueella:

Toimitusjohtaja Kalevi Heinonen, Vetcare Oy
Teknologiajohtaja / CTO, Partner Anssi Järvinen, LogiSystems Oy
Senior Manager, Tax & Legal, Johanna Kannisto, KPMG Oy Ab
Pääsihteeri Aija Kaski, Pidä Saaristo Siistinä ry
Head of Sales Janne Kauria, Turun Seudun OP
Toimitusjohtaja Merit Kuusniemi, Ansio Global Goods Oy
Talouspäällikkö Heli Lähteenmäki, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri
Partner Matti Markkula, Salutem Oy
Director, CQC and QC Technical Operations Katriina Naamanka; Orion Oyj
Talousjohtaja Carina Niemi, Läänin Kuljetus Oy
Toimitusjohtaja Mika Nikula, Maskun Talotekniikkatiimi Oy
Hallituksen puheenjohtaja Toni Pyökäri, Pyökäri Oy
CGO Fredrik Rönnlund, Valohai Oy
Henkilöstöjohtaja Pipsa Sivula, Liedon Säästöpankki
Yhteyspäällikkö Tiina Vainio, Turun kauppakamari
Osakas Jenni Valtanen, Suomen Laiturikauppa Oy
Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen, Turun kaupunki
Varatoimitusjohtaja Jarkko Vähä-Tahlo, Stera Technologies Oy

Turussa kaksi samansisältöistä HHJ-kurssia keväällä

HHJ-kurssi on Turun kauppakamarin kautta aikojen suosituin koulutus, ja suosio jatkuu edelleen. Turun kauppakamarissa HHJ-kurssin käyneitä on jo huimat 915 henkilöä.

Turun kauppakamari järjestää keväällä 2020 kaksi samansisältöistä HHJ-kurssia: 26.2.2020 ja 5.5.2020 alkaen. Lue lisää kursseista täältä ja ilmoittaudu mukaan.

Keväällä myös uusi HHJ-tuoteperheen koulutus

Yksi HHJ-tuoteperheen uusimmista koulutuskokonaisuuksista HHJ Hallitus ja talous: Hallitus ja yrityksen talouden menestystekijät järjestetään Turussa ensimmäistä kertaa ensi keväänä. Torstaina 2.4.2020 järjestettävässä koulutuksessa käydään muun muassa läpi:

• yhtiön kannattavuutta, maksuvalmiutta ja vakavaraisuutta kuvaavaa tilinpäätöstä
  • mitä informaatiota tilinpäätökseen sisältyy ja miten sitä voidaan hyödyntää tehokkaasti?
  • mitä hallituksen ylipäätään tulee ottaa selville tilinpäätöksen hyväksymisen yhteydessä
  • mitä talousinformaatiota hallituksen kokouksissa olisi järkevää käydä läpi (niin nykytilanteen kuintulevaisuuteen suuntautuvien budjettien ja maksuvalmiuslaskelmien hyödyntämisen näkökulmasta)
  • yrityksen taloudellisen arvon pohdintaa mahdollisen yrityskaupan; yritysoston tai yrityksen myynnin näkökulmasta

Koulutus soveltuu erinomaisesti eri taloustaustakokemuksen omaaville osallistujille.

Onko johto turvaamassa vai tuhoamassa? Koulutus yrityksen maineenhallinnasta 26.3.

Yrityksen maine hallituksen ja ylimmän johdon agendalla -koulutuksessa perehdytään mainetekijöihin ja mediaympäristöön. Hallitukselta ja ylimmältä johdolta odotetaan valmiutta hallita ja johtaa yrityksen mainetta. Digitaaliset verkostot, hakukoneet ja sosiaalinen media muuttavat julkisuuden luonnetta ja johdon tulee ymmärtää kokonaisuus. Koulutus syventää ymmärrystä median toimijoista ja toiminnasta. Osallistuja on valmis tekemään perusteltuja ja huolellisia valintoja hallituksen jäsenenä tai ylimmän johdon tehtävissä.

Seuraavaan HHJ-tutkintopäivään ilmoittautuminen on nyt käynnissä

HHJ-tutkinto on kurssin lisäksi eräänlainen hallitusosaamisen ”ajokortti”, jonka voi suorittaa, kun koko HHJ-kurssi on ensin suoritettu.

Tutkinto ei kuitenkaan ole kirjatentti kurssista tai kurssikirjallisuudesta, vaan mittaa hallitustyöskentelyosaamista yleisellä tasolla. HHJ-tutkinnon hyväksytysti suorittanut on oikeutettu käyttämään HHJ-nimikettä. Pk-yritysten hallituksiin voidaan välittää HHJ-tutkinnon suorittaneita vahvistamaan ja kehittämään niiden työskentelyä.

HHJ-tutkinnon suorittaneita on Suomessa tällä hetkellä 4352 henkilöä.

Tampereen kauppakamari ja Hallituspartnerit ry järjestävät HHJ-tutkinnon kaksi kertaa vuodessa Tampereella. Seuraava tutkinto järjestetään 21.4.2020, ja ilmoittautuminen on käynnissä 23.1.2020 saakka.