Viikon jäsen: Clinical Research Services Turku –CRST Oy

Clinical Research Services Turku –CRST Oy on turkulainen yritys, joka tarjoaa lääkealan yrityksille lääkekehityksen palveluita lääkkeen kliinisiin kehitysvaiheisiin.

Yrityksen tarina on saanut alkunsa vuonna 1996, kun se perustettiin projektina Turun yliopistolla. Se toimi yliopistolla palveluyksikkönä vuoteen 2014 saakka, jolloin yksiköstä muodostettiin Clinical Research Services Turku –CRST Oy.

Yrityksen toimitusjohtaja Antti Iitiä itse päätyi yrityksen palvelukseen yksikön ulkoistuksen ja yrityksen perustamisen yhteydessä. Hän pitää yrityksen menestystekijänä oikean liiketoimintaosaamisen sekä tieteellisen asiantuntemuksen oikeanlaista yhdistämistä. Vuosien varrella kohdatut haasteet liittyvät pitkälti markkinoihin ja kasvuun.

”Markkinoiden nopeat ja toisinaan rajutkin muutokset sekä niihin reagoiminen on välillä haastavaa. Haasteet ovat liittyneet myös yrityksen kasvuun.

Iitiän johtajuusoppi on selkeä: ”Suunnittele, seuraa, ennakoi ja korjaa”

”Anna tilaa oppia ja kullekin myös mahdollisuus tehdä omat virheet”, hän tiivistää.

Varsinais-Suomea Iitiä kuvailee yritykselle hyväksi toimintaympäristöksi.

”Aina on kuitenkin muistettava, että maailmalla Scandinavia on pienin yksikkö, joka pohjolasta tunnistetaan ilman selityksiä”, hän muistuttaa.

Terveisiä kauppakamarille?

Tunnin juna raiteille ja Turun lentoyhteydet ja -kenttä kuntoon.

www.crst.fi

Viikon jäsen -juttusarjassa nostamme esiin jäsenyritystemme tarinoita osana varsinaissuomalaista menestystä. Julkaisemme uuden tarinan verkkosivuillamme joka viikko. Katso kaikki tarinat täältä.