Viikon jäsen: Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU)

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) on vuonna 1993 perustettu yleishyödyllinen järjestö, joka toimii Lounais-Suomessa yli tuhannen urheiluseuran asialla. Sen jäseniä ovat seurat ja liikuntaa tarjoavat järjestöt ja toiminta-alueena on sekä Varsinais-Suomi että Satakunta.

LiikU liikuttaa lapsia ja aikuisia tapahtumissa ja leireillä. Se myös kouluttaa lasten kanssa työskenteleviä, seuratoimijoita ja työyhteisöjä liikuttamaan muita. LiikU vaikuttaa hyvinvoinnin edistämiseen liikunnan keinoin.  Sen visio on: Liikunta elämäntavaksi!

Järjestön kehittämispäällikkö Jukka Läärä on toiminut koko työuransa liikunnan edistämistyössä. LiikU:un hän päätyi töihin yli 10 vuotta sitten.

”Vuonna 2007 edeltäjäni Risto Ivanoffin jäädessä ansaitulle eläkkeelle paikka avautui ja minut valittiin jatkamaan tehtävää. Työ on ollut mielenkiintoista ja työkenttä on hyvin laaja-alainen”, Läärä kertoo.

Kehittämispäällikkö Jukka Läärä on toiminut koko työuransa liikunnan edistämistyössä.

Hän pitää ehdottomasti tärkeimpänä yksittäisenä menestystekijänä asiastaan innostuneita ja motivoituneita työntekijöitä.

”Tämän takia olemme voineet tehdä vaikuttavia toimenpiteitä toimintaympäristössämme”, Läärä sanoo.

Vuosien varrella suurimmiksi koetut haasteet liittyvät järjestökentän muutoksiin

Suurin haaste on ollut varmasti valtakunnallisella tasolla tehdyt muutokset liikunnan ja urheilun järjestökentässä. Itse olemme onneksi pystyneet olemaan eri muutoksissa enemmän vetureita kuin perävaunuja”, Läärä toteaa.

Hänen oma johtajuusoppinsa on peräsin liikunnan hallinnon tutkinnosta ja edellisiltä esimiehiltäni.

”Oppini on, että tärkeintä on saada ihmiset innostumaan ja kiinnostumaan meneillään olevasta asiasta. Sen jälkeen kaikki muu johtaminen on helppoa”, Läärä kertoo.Hän toivoo, että sadan vuoden kuluttua järjestö toimii hyvinvoinnin ja liikunnan saralla, mutta keinot ja toimintaympäristö ovat muuttuneet moninaisemmiksi. Varsinais-Suomea Läärä pitää erittäin hyvänä toimintaympäristönä.

”Varsinais-Suomi on monessa asiassa valtakunnan ykkösmaakunta. Täällä on helppo kokeilla uusia toimintamuotoja. Täällä on paljon innovatiivisuutta ja osaamista”, hän kertoo.

Terveisiä kauppakamarille?

Täytyy ihailla kauppakamarin aktiivisuutta tiedotuksessa ja vaikuttamisessa. Toivottavasti pystymme yhdessä viemään varsinaissuomalaisten hyvinvointia eteenpäin.

www.liiku.fi

Viikon jäsen -juttusarjassa nostamme esiin jäsenyritystemme tarinoita osana varsinaissuomalaista menestystä. Julkaisemme uuden tarinan verkkosivuillamme joka viikko. Katso kaikki tarinat täältä.