Viikon jäsen: Strategic Scientific Consulting Finland

Strategic Scientific Consulting Finland Oy (SSC-FI) on Raisiossa toimiva liiketoiminnan kehittämisen konsulttiyritys. Yritys auttaa muun muassa liiketoiminta,- innovaatio,- ja IPR-strategioiden sunnittelussa, kansainvälistymisessä, teknologia- ja markkina-arvioiden tekemisessä, Pitch-deckien ja esitysten valmistelussa sekä tuotteistamisessa ja palvelumuotoilussa.  Yrityksellä on hyvä tietämys ja ymmärrys Business Finlandin rahoitusinstrumenteista ja se toimii Business Finlandin Innovaatiosetelin palvelun tarjoajana ja kansainvälistymiskonsulttina. SSC-FI on myös ollut auttamassa yrityksiä Horizon2020 SME Instrument/EIC Accelerator -hakemusten valmistelussa.

Yrittäjä ja toimitusjohtaja Anna-Marja Hoffrén on itse ollut yritysmaailmassa ja tutkimuslaitoksissa töissä sekä liiketoimnnankehittämistehtävissä että tutkimuksessa.

“Haaveilin jo vuonna 2010 yrityksen perustamisesta ja sitten lopulta marraskuussa 2015 päätin ryhtyä yrittäjäksi skotlantilaisen ystävän konsulttiyrityksen innoittamana. Yrittäjäystäväni kannusti minua ja suunnittelimme, että voisimme tehdä tiivistä yhteistyötä, niin että saisin yksinyrittäjänä tarvittaessa esimerkiksi resurssiapuja hänen yritykseltään. Vaikka meillä on omat itsenäiset yritykset, päätimme tehdä muun muassa yhteiset internet-sivut, joiden kautta voimme markkinoida omia ja yhteisiä palvelujamme yhdessä paikassa, josta asiakkaamme löytävät ne helposti.

Hoffrén pitää yrityksensä menestystekijöinä asiakkaiden laadukasta ja tehokasta auttamista sekä yhteistyötä skotlantilaisen yrityksen kanssa.

“Tämä on mahdollistanut omalle yritykselleni laajemman kansainvälisen asiantuntijaosaamisen ja asiakaskunnan”, hän kertoo

”Suomessa varsinkin on välillä haaste saada asiakkaat ymmärtämään, että kaikkea liiketoiminnan kehittämiseen liittyvää ei tarvitse itse osata, vaan osaavaa asiantuntijapalvelua on saatavilla kustannustehokkaasti.”

Yrityksen palvelut eivät ole paikkasidonnaisia ja sillä on asiakkaita ympäri Suomen ja Euroopan.

“Varsinais-Suomessa on kuitenkin hyvin aktiivista yritystoimintaa ja täällä on hyvä toimia. Asiakkaitamme ovat myös akateemiset organisaatiot ja onkin hienoa, että täällä on kaksi yliopistoa, jotka ovat aktiivisia kaupallistamaan innovaatioitaan”, Hoffrén kertoo.

Terveiset kauppakamarille:

Kauppakamarilla on hyviä koulutuksia ja verkostoitumistilaisuuksia, joten sillä polulla on hyvä jatkaa.

anna-marja.hoffren@strategicscientific.fi
www.strategicscientific.com


Viikon jäsen -juttusarjassa nostamme esiin jäsenyritystemme tarinoita osana varsinaissuomalaista menestystä. Julkaisemme uuden tarinan verkkosivuillamme joka viikko. Katso kaikki tarinat täältä.

Turun kauppakamari on Varsinais-Suomen alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, kouluttajana ja asiantuntijana toimiva organisaatio. Kauppakamari on linkki yritysten ja julkisten päättäjien välillä ja sen toiminta perustuu kauppakamarilakiin ja vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Turun kauppakamari on perustettu vuonna 1917 ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakamareista.

©Turun kauppakamari 2021. Kaikki oikeudet pidätetään. Toteutus Sofokus Oy