Muuttuva maailma

Tekstin kirjoittaja Jani Rusi on WTC Turun operatiivinen johtaja.

Ehdin aloittaa World Trade Center Turun operatiivisena johtajana helmikuun puolessa välissä hieman ennen koronakriisin saapumista pohjolaan. Vähän tiesin, mihin maailma on menossa, kun hyppäsin pankista startup- ja kasvuyritysmaailmasta tänne WTC:lle, ja nyt taas sparrataan rahoituksessa ja liiketoimintasuunnitelmissa yrityksiä.

Perustekeminen ja tarkoitus ei tietenkään ole kriisin keskelläkään muuttunut mihinkään. WTC:stä rakennetaan alueen kansainvälisten toimijoiden vahvaa verkostoa ja myös vahvaa brändiä kansainvälisille markkinoille viemään alueen vetovoimaa maailmalle. Strategiaa ehdittiin aloittaa työstämään ennen koronakriisin saapumista kunnolla myös Suomeen. Meillä on visio valmiina:

”Turun seutu on Suomen vetovoimaisin ja verkostoitunein alue kansainvälistyville sekä kansainvälisille toimijoille!”

Tämä työ jatkuu edelleen ja mielelläni kuulen kaikkien toimijoiden näkemyksiä ja kokemuksia, kun rakennamme uutta. Meidän pitää olla valmiita toimimaan, kun maailman rajat taas aukeavat.

Nykyisessä tilanteessa on erittäin tärkeää tehdä yhdessä ja tukea toista. Niinpä omaa osaamistanikin on nyt suunnattu sinne missä sitä eniten tarvitaan eli yritysten rahoituksen tukemiseen.

Olen mukana auttamassa, sparraamassa ja ohjeistamassa yrityksiä, mistä eri luukuista voi minkälaista tukea eri tilanteisiin hakea, missä vaiheessa ja miten kannattaa pankin kanssa neuvotella lainoista ja Finnveran takauksista.

Lisäksi autan verkostoitumaan sopivien kumppaneiden kanssa, jotta yhdessä selvittäisiin tästäkin vahvempana ja valmiimpana uusiin haasteisiin, kun maailma taas aukeaa.

Minut saa kiinni joka päivä:
jani.rusi@turkubusinessregion.com

Jani Rusi mukana myös asiantuntijainfossamme tiistaina 7.4. klo 14:00