Viikon jäsen: IKA-Trading

IKA-Trading on agentuuri, joka toimii B2B-palvelumyynnin sekä vähittäiskaupan kautta tapahtuvan tuotemyynnin parissa. Se tekee yhteistyötä kolmen eri päämiehen kanssa. Yksi niistä on Turussa sijaitseva Yardmate Oy on laivanrakennus- ja meriteollisuuden verkosto sekä B2B-jälleenmyyntikanava, joka etsii ja auttaa yrityksiä ostamaan tai tarjoamaan alalla tarvittavia resursseja hyvin erilaisten palvelujen ja ratkaisujen muodossa. Yritys tekee siis kohdennettua provisiopohjaista B2B-myyntiä.

IKA-Tradingin toinen päämies on Viennin Kauppahuone, joka tarjoaa kotimaisille vientiyrityksille kansainvälisiä Suomessa asuvia osaajia, joilla on erinomaiset ansioluettelot ja asenne kohdallaan kaiken kielellisen ja kulttuurillisen pääoman lisäksi. Sopimukset asiakkaiden kanssa tehdään räätälöidysti konseptilla, jota Suomessa kukaan muu ei tarjoa.

Yrityksen kolmas päämies on ruotsalainen Savelivesnow AB, jolla on tarjolla markkinoiden parhaat turvalliseen ulkoiluun tarkoitetut Led-hihavalot ja puettavat valoliivit sekä laaja kirjo myös muita Safety & Security kategorian tuotteita. Tuotteita myydään muutamissa ulkoilu- ja urheiluliikkeissä ja SLN:n verkkokaupassa sekä suoramyyntinä yrityksille ja urheiluseuroille.

Yrittäjä ja toimitusjohtaja Ismo Karjalainen työskenteli ennen IKA-tradingia yli 20-vuotta Nokialla myynnin ja asiakaspalvelun tehtävissä.

”Sen jälkeen yrittäjäpolkuni alkoi Plantui Oy:ssä 2012 josta siirryin jatkamaan yrittäjyyttä oman toiminimen kautta kolme vuotta sitten”, hän kertoo.

Karjalainen pitää yrityksensä menestystekijänä laajaa kontaktiverkostoa, kokemusta ja osaamista kansainvälisestä ja kotimaisesta kaupasta monilta eri toimialoilta sekä aitoa kiinnostusta asiakkaiden ja kumppaneiden toiminnasta ja tarpeista.

Hänen johtajuusoppinsa kiteytyy siihen, että alaiset ja kollegat ovat kaiken toiminnan ytimessä.

”Vastuuta otetaan, osaamista kehitetään ja asenne tiimin muihin jäseniin ja erityisesti asiakkaisiin ovat menestystekijöitä, joita jokaisen esimiehen pitää kannustaa ja edesauttaa jotta yksilöt, tiimit ja lopulta myös asiakkaat menestyvät”, hän kertoo.

Karjalaisen mukaan pieni yritys on kuin lentopallojoukkue.

”Vaikka jokaisella on niin sanottu ”target-rooli”, niin vastuuta annetaan ja otetaan, koska tehtävät muuttuvat ja elävät yksittäisen ottelun ja sarjan edetessä”, hän selostaa.

Varsinais-Suomea Karjalainen pitää elinvoimaisena ja innovatiivisena toimintaympäristönä-

”Kaiken lisäksi Turun, Salon ja Rauman kokemusteni myötä alue on myös viihtyisä asuinpaikka”, hän kertoo

Terveisiä kauppakamarille?

Kiitos hyvistä palveluista ja koulutuksista.

www.yardmate.fi
www.fesh.fi
www.savelivesnow.com

Viikon jäsen -juttusarjassa nostamme esiin jäsenyritystemme tarinoita osana varsinaissuomalaista menestystä. Julkaisemme uuden tarinan verkkosivuillamme joka viikko. Katso kaikki tarinat täältä.