Viikon jäsen: Hydoring Oy

Hydoring Oy on vuonna 1987 perustettu perheyritys, joka suunnittelee, valmistaa, asentaa ja huoltaaasiakasräätälöityjä hydraulisylintereitä, voimayksiköitä, venttiililohkoja ja kiertovoitelujärjestelmiä. Yrityksen tuotanto-ohjelmasta löytyy myös vakiosylintereitä ja -koneikkoja. Hydoring Oy on määrätietoisella kasvulla noussut johtavien kotimaisten hydrauliikkavalmistajien joukkoon.

”Vahva tuotekehitys, asiakaslähtöiset ratkaisut ja nykyaikainen tuotanto ovat tulevaisuuttamme. Tarjoamme koko hydrauliikan ketjun aina tuotteen suunnittelusta sen ylläpitohuoltoon asti”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Teppo Rantanen.

Hydoring Oy toimii Kyrössä pitkät perinteet omaavalla Sampsan teollisuusalueella, jossa on teollisuutta ollut jo toista sataa vuotta. Yritys perustettiin 33 vuotta sitten tavoitteena saada aikaan hydrauliikkaan keskittynyt, kyröläistä osaamista tarjoava yhtiö.

Kaikkia menestyviä yrityksiä yhdistää yksi asia – osaava ja sitoutunut henkilökunta. Tämä pätee myös Hydoringin osalta.

”Palveluksessamme on 120 ammattitaitoista ja osaavaa työntekijää. Olemme ylpeitä siitä, että työntekijämme kokevat perheyritys Hydoringin omakseen. Työurat ovat pitkiä, pisimmät ovat olleet mukana yrityksen perustamisesta saakka ja tarjoamme työmahdollisuuden vuosittain usealle paikalliselle nuorelle tekijälle. Voidaankin todeta, että Hydoring on vahva osa kyröläistä arkea. Haluamme myös omalta osaltamme luoda työntekijöillemme mielenkiintoisen ja kehittyvän työympäristön. Panostamme jatkuvasti henkilökuntamme kouluttamiseen pysyäksemme alan kehityksen aallonharjalla ja luodaksemme työntekijöillemme pitkän sekä eteenpäin menevän työuran”, kertoo yrityksen hallituksen puheenjohtaja, talousneuvos Timo Raikko.

Vuosien varrella haasteellisimpia aikoja yritykselle ovat olleet 90-luvun talouslama ja vuoden 2008 finanssikriisi.

”Myös käynnissä oleva koronaepidemiatilanne tulee varmasti myös jättämään jälkensä”, Teppo Rantanen ennakoi.

Hydoring Oy:n visiona on, että vuonna 2120 yritys on Suomen markkinajohtaja hydrauliikassa ja automaatiossa.

”Materiaalin ja kappaleiden siirto sekä käsittely tulee lisääntymään ja olemme siinä teknologiassa vahvasti mukana. Lisäksi olemme arvostettu vientiyritys omalla toimialallamme ja toimimme maailmanlaajuisesti”, Rantanen sanoo.

Hänen mukaansa viime aikoina Varsinais-Suomi on ollut haasteellinen toimintaympäristö teknologiateollisuuden yrityksille etenkin työvoiman saannin kannalta.

”Täällä on monella yrityksellä ollut vahva kasvun aika meneillään ja kilpailu työvoimasta on ollut tiukkaa. Turussa alkava DI-koulutus tuo varmasti helpotusta teknisten toimihenkilöiden puolelle. Toivottavasti myös koneistajia ja muita osaajia löytyy jatkossa yrityksemme tarpeisiin”, Rantanen toteaa.

Terveiset kauppakamarille:

Pidetään yhdessä huolta, että Varsinais-Suomen kilpailukyky jatkossakin pysyy vahvana.

www.hydoring.com

Viikon jäsen -juttusarjassa nostamme esiin jäsenyritystemme tarinoita osana varsinaissuomalaista menestystä. Julkaisemme uuden tarinan verkkosivuillamme joka viikko. Katso kaikki tarinat täältä.