Kauppakamarin tapahtumasyksy 2020

Koronakriisi perui kauppakamarissa kaikki fyysiset jäsentilaisuudet ja siirryimme heti maaliskuussa virtuaalitilaisuuksiin, joiden teemoja olivat muun muassa rahoitus, työsuhdeasiat, johtaminen, uudet liiketoimintamahdollisuudet, kansainvälisyys, korona ja verkostoituminen. Tilaisuuksia kertyi yhteensä 20 ja osallistujia yli 400. Pyysimme palautetta syksyn tilaisuuksia varten ja saimme jäseniltä loistavia ideoita.

Kyselyn tuloksia: 

  • 75 % vastaajista toivoo tapahtumia järjestettävän 2-4 kertaa kuukaudessa. 
  • Suosituin tapahtuman kesto on 1 tunti.
  • Ajankohtana aamupäivä on suosituin. 
  • Tapahtumien toivotaan olevan asiantuntijainfoja, joissa on lopussa tilaa keskustelulle. 
  • Teamsia pidettiin toimivana välineenä, pienryhmiin toivottiin Zoomia. 

Otteita palautteista: 

“Hienoa on ollut se, että Turun kauppakamari niin nopeasti lähti toteuttamaan virtuaalitilaisuuksia. Sopiva sekoitus infoja ja verkostoitumista. Molempia tarvitaan. On ollut hienoa olla kamarin jäsen.” 

“Hyvä avoin keskustelu ja mielenkiintoisia aiheita.” 

“Yleisesti yhteisöllisyys ja uusien ihmisten tapaaminen (vaikkakin virtuaalisesti) näin etätyön aikana. Lisäksi tilaisuuksiin on ollut helppoa osallistua.” 

“Helppo osallistua omalta työpisteeltä.” 

“Olen osallistunut vain kahteen tapahtumaan, mutta niissä on ollut alusta saakka – virtuaalisuudesta huolimatta – rento ja välitön tunnelma sekä selkeä agenda. Olen pitänyt jäsenyritysten ja kumppanien esittelyistä, niihin varmasti matalampi kynnys lähteä kuin fyysisesti järjestämään.” 

“On selvää, että verkostoituminen ei tapahdu niin hyvin, kun ihmisiä tulee ja menee linjoille. Alussa voisi olla esittely, mikäli porukkaa on alle 20.” 

Saimme myös hyviä ideoita syksyn tilaisuuksiin: 

“Toivon keskustelua kollegoiden kokemuksista. Onnistumisista ja epäonnistumisista. Olisi virkistävää, jos jokainen kertoisi yhden epäonnistumisen ja yhden onnistumisen toiminnassaan kuluneen vuoden aikana.” 

“Turun Yliopistojen ja Ammattikorkeakoulujen ajankohtaiset hankkeet ja maakunnan isot kehityshankkeet” 

“Ympäristö, yrityksen sosiaalinen vastuu” 

“Tietoistuja ajankohtaisista aiheista”

Syksyn tapahtumakalenterissa on jo julkaistu kaksi mielenkiintoista tilaisuutta, tervetuloa mukaan! 

Virtuaalinen jäsentilaisuus: Rekrytointi ja uusien työntekijöiden perehdytys virtuaalisesti

Virtuaalinen jäsentilaisuus: monipaikkaisen työn haasteet

Syksyllä otamme käyttöön myös Zoomin ja kehitämme erityisesti verkostoitumiseen keskittyviä tilaisuuksia. Fyysiset jäsentapahtumat aloitetaan asteittain koronatilannetta seuraten. Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille ja kevään tilaisuuksiin osallistuneille! Palautekyselyyn vastanneiden kesken arvottiin jäsenemme Leipomo Salosen 50 euron lahjakortti, jonka voitti Lilli Parbo asianajotoimisto Magnussonista. Onnea voittajalle ja hyviä herkutteluhetkiä. Toivotamme kaikille jäsenille hyvää kesää ja palataan jäsentapahtumiin taas elokuussa! 

PS. Voit ehdottaa syksyn jäsentilaisuuksiin kiinnostavaa puhujaa tai yritystä. Virtuaalitilaisuuksiin on mahdollista kutsua myös kansainvälisiä puhujia! Ole yhteydessä yhteyspäällikköömme: tiina.vainio@kauppakamari.fi.

 

Turun kauppakamari on Varsinais-Suomen alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, kouluttajana ja asiantuntijana toimiva organisaatio. Kauppakamari on linkki yritysten ja julkisten päättäjien välillä ja sen toiminta perustuu kauppakamarilakiin ja vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Turun kauppakamari on perustettu vuonna 1917 ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakamareista.

©Turun kauppakamari 2020. Kaikki oikeudet pidätetään. Toteutus Sofokus Oy