Viikon jäsen: Ykkösmuovi Oy

Ykkösmuovi Oy valmistaa pääasiassa toimistotarvikkeita: kansioita, foldereita, hakemistovälilehtiä ja muovitaskuja logopainatuksella. Lisäksi tukijalkaa, jota yritys pyrkii vahvistamaan ovat muut saumaus ja painotuotteet kuten sähkökeskussalkut, rakennuspiirustustaskut, lähetetaskut ja vetoketjutaskut tai esimerkiksi hyllypuhujat.

Yrityksen tarina on saanut alkunsa vuonna 1982 kun sen nykyisen toimitusjohtajan Marko Suomisen vanhemmat Ritva ja Risto Suominen ostivat Jussila & Jussila AY:n. Tuolloin nimi ja yhtiömuoto vaihtuivat Ykkösmuovi Oy:ksi

Marko Suominen kertoo yrittäjäperheen lapsena kasvaneensa tehtaalla.

”Peruskoulun jälkeen aloitin työt Ykkösmuovissa. Sitten piti päästä opiskelemaan välillä, mutta lopulta päädyin takaisin Ykkösmuoviin ja ajatus yrityksen jatkamisesta alkoi tuntumaan hyvältä vaihtoehdolta. Vuonna 2017 sukupolvenvaihdos toteutui”, hän kertoo.

Suominen näkee Ykkösmuovi Oy:n menestystekijöinä laadun ja luotettavuuden. Halpatuonti on taas yksi yrityksen suurimmista haasteista.

Sadan vuoden kuluttua Suominen uskoo kiertotaloustrendin muokanneen alaa.

”Luulen, että tulevaisuudessa valmistetaan yhä enemmän uusiotuotteita kiertotalouden materiaaleista”, hän toteaa.

Varsinais-Suomea hän pitää yritykselle hyvänä toimintaympäristönä.

”Logistinen sijainti on parhaita Suomessa ja kuitenkin elämisen kustannustaso on maltillinen”, Suominen sanoo.

www.ykkosmuovi.fi


Viikon jäsen -juttusarjassa nostamme esiin jäsenyritystemme tarinoita osana varsinaissuomalaista menestystä. Julkaisemme uuden tarinan verkkosivuillamme joka viikko. Katso kaikki tarinat täältä.

Turun kauppakamari on Varsinais-Suomen alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, kouluttajana ja asiantuntijana toimiva organisaatio. Kauppakamari on linkki yritysten ja julkisten päättäjien välillä ja sen toiminta perustuu kauppakamarilakiin ja vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Turun kauppakamari on perustettu vuonna 1917 ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakamareista.

©Turun kauppakamari 2021. Kaikki oikeudet pidätetään. Toteutus Sofokus Oy