Viikon jäsen: Aistila Oy

Aistila Oy auttaa muita yrityksiä kehittämään tuotteitaan paremmiksi!

Yritys toteuttaa aistilähtöistä tuotteiden ja pakkausten kuluttajatutkimusta ja aistinvaraista arviointia. Palvelututkimukset tehdään pääsääntöisesti aistilaboratoriossa, kuluttajien kotona, online tai Flavoria-tutkimusravintolassa. Lisäksi Aistila kouluttaa yritysten tuotekehityksen ja laadunvalvonnan henkilöstöä aistinvaraisten menetelmien käyttöön.

Kuvassa yrityksen perustajajäsenet Terhi Pohjanheimo, Saara Lunden ja Mari Norrdal.

Aistila sai alkunsa palvelututkimustoimintaa tarjoavana Turun yliopiston elinkeinotoiminnan yksikkönä vuonna 2015.  Yritys Aistila Oy perustettiin vuonna 2019.  Se on syntynyt kolmen aistitutkimuksesta innostuneen naisen intohimosta.

”Meillä on pitkä kokemus aistinvaraisen arvioinnin menetelmien hyödyntämisestä elintarviketeollisuudessa, ja näemme niiden hyödyntämismahdollisuudet myös muilla toimialoilla”, kertoo yrityksen COO Mari Norrdal.

Norrdalin mukaan yrityksen menestystekijä on alan vahva tutkimusosaaminen ja sen soveltaminen yritysten hyödyksi.

”Meillä on edelleen tiivis yhteistyö Turun yliopiston kanssa ja laajat kansainväliset tutkimuskumppaniverkostot.  Teemme työtä tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa , täydellä sydämellä.

Vuonna 2019 perustetun yrityksen matka on ollut vielä lyhyt, mutta sen tielle on ehtinyt osua jo yksi koronakausi.

”Käänsimme tämän haasteen kuitenkin mahdollisuudeksi ja aloitimme tuotteiden kotitestaukset”, Norrdal selostaa.

Aistilaboratoriossa ovat Saara Lunden, Mari Norrdal ja tutkimuskoordinaattori Miia Kaartinen.

Hänen mielestään toimivassa asiantuntijaorganisaatiossa, kuten Aistilassa, toteutuu hienosti ajatus 1+1=3.

”Jokaisen parasta osaamista hyödyntämällä muodostuu ainutlaatuinen kokonaisuus.  Läpinäkyvyydellä ja oikeudenmukaisuudella pärjää pitkälle”, Norrdal toteaa.

Tulevaisuudelta hän toivoo yrityksen olevan Euroopan tasolla tunnettu aistinvaraisen tutkimuksen kärkikehittäjä. Varsinais-Suomen toimintaympäristö on yritykselle ihanteellinen.

”Tänne on keskittynyt suuria elintarvikeyrityksiä ja moni asiakasyrityksemme on meitä lähellä. Opiskelijakaupunkina Turku tarjoaa luonnollisen yhteyden yliopistoon ja ammattikorkeakouluun sekä näköalapaikan opiskelijaresursseihin”, Norrdal kertoo.

Terveisiä kauppakamarille?

Odotamme käynnistyneeltä yhteistyöltä uusia verkostoja, kumppanuuksia ja uutta ajattelua!

Haluatko olla vaikuttamassa markkinoiden uutuustuotteisiin? Rekisteröidy Aistilan kuluttajarekisteriin!

Lue lisää yrityksestä: https://aistila.fi/