HHJ-tutkinnosta huipputuloksia – Varsinais-Suomeen 43 uutta Hyväksytty Hallituksen Jäsen -tutkinnon suorittanutta

Koronan vuoksi keväältä siirtynyt Hyväksytty hallituksen jäsen HHJ-tutkinto järjestettiin elokuun lopussa ja historiallisesti ensimmäistä kertaa etänä. Ensimmäistä kertaa tutkinnosta kirjautettiin myös täydet pisteet – huippuosaajia oli kaikkiaan viisi. Varsinais-Suomeen alueelta tutkinnon suoritti hyväksytysti 43 henkilöä.

Turun kauppakamarin koulutuspäällikkö Maria Lindbom lunasti lupauksensa: toimitusjohtaja Helena Korte sai samppanjapullon saatuaan täydet pisteet HHJ-tutkinnosta.

Turussa kurssin käynyt Aromtech Oy:n toimitusjohtaja Helena Korte oli yksi täydellä pistemäärällä kokeen suorittaneista. Korte kertoo hallitustyöskentelyn olevan hänelle tuttua. Kokemus ja lain kiemuroiden opiskelu auttoivat pääsemään tutkinnossa huipputulokseen.

”Olen työskennellyt toimitusjohtajana nyt 10 vuotta ja päässyt toimimaan useammissa eri hallituksissa. Valmistauduin tutkintoon tekemällä ennakkotehtävät huolellisesti. Kuuntelin myös aamupäivän osuuden erittäin keskittyneesti. Käytännön kokemus hallitustyöskentelystä auttoi kokeessa, mutta itselleni hyvä tärppi oli palauttaa mieleen osakeyhtiölain hallitustyöhön liittyvät asiat”, Korte kertoo.

Korte osallistui HHJ-kurssille viime syksynä Turussa. Hän kertoo ilmoittautuneensa kurssille ystävän suosituksesta. HHJ-kurssi täytti Korteen odotukset ja herätti kiinnostusta uusiin hallitustehtäviin.

”Itse pidin kurssilla erityisesti lakiosioista, sillä ne eivät välttämättä aina tule arjessa esille. Esimerkiksi hallituksen vastuukysymykset oli itselleni uudempi näkökulma. Hallitustyön kehittäminen omalla työpaikalla yhdessä omistajien kanssa on jatkuvaa, ja mielelläni olisin tulevaisuudessa mukana sparraamassa muitakin yrityksiä hallituksen jäsenenä”, Korte toteaa.

HHJ-nimikkeen lisäksi Korte sai kauppakamarilta historiallisen palkinnon. Turun kauppakamarin koulutuspäällikkö Maria Lindbom on jokaisen HHJ-kurssin viimeisellä jaksolla kannustanut osallistumaan tutkintoon ja muistuttanut tutkintoon osallistujia siitä, että täydet pisteet saanut tutkinnonsuorittaja saa palkinnoksi samppanjapullon. Tämä pullo jaettiin nyt ensimmäistä kertaa.

”On hienoa, että sain vihdoin antaa samppanjapullon. HHJ-kurssien suosio jatkuu edelleen ja varsinkin näin korona-aikaan kursseille on tullut ennätysmäärä osallistujia”, Lindbom kertoo.

Korte osallistui HHJ-kurssille viime syksynä Turussa ystävän suosituksesta.

Tutkinto täydentää kurssilla opittua

HHJ-tutkintoon voi osallistua suoritettuaan HHJ-kurssin. Tutkinnolla mitataan yleisellä tasolla hallitustyöskentelyn osaamista. Tutkintoon saa hyvän pohjan HHJ-kurssilta, omaehtoisesta hallitustyön harjoittamisesta sekä tutkintoon valmentavista ennakkotehtävistä.

HHJ-tutkinnon hyväksytysti suorittaneita ja HHJ-nimityksen käyttöoikeuden saaneita on kaikkiaan jo 4704. HHJ-kurssin käyneitä on jo yli 10 000, joten noin 45 prosenttia on suorittanut myös tutkinnon.

Tänä syksynä 15 vuotta täyttävä HHJ-kurssi ja sen teemakoulutukset siirtyivät koronan vuoksi osin verkkoon, ja kurssien – samoin kuin HHJ-tutkinnon – sähköisiä toteutuksia kehitetäänkin nyt aktiivisesti lähikoulutusten rinnalla.

HHJ-tutkinto järjestetään kahdesti vuodessa, seuraavan kerran 19. marraskuuta. Siihen ilmoittautui yli 300 kokelasta.