Viikon jäsen: Nooga Oy Ab

Nooga on moderni digitaaliseen taloushallintoon keskittyvä yritys, joka auttaa asiakasyrityksiään menestymään. Vuonna 2016 perustettu Pietarsaaresta lähtöisin oleva yritys laajentui tänä vuonna myös Varsinais-Suomeen, kun yrityksen uusi vahvistus, Head of Sales Timo Räsänen avasi toiminnot alueelle.

Räsäsellä on vahva tausta pankkialalla, kehitysyhteistyössä ja kiertotalousalalla sekä laaja sidosryhmäverkosto. Uuttakaupunkia ja turun murretta sekaisin puhuvan Räsäsen mukaan Nooga ei ole pelkästään taloudenhallinnan kumppani, vaan kulkee yhteistä matkaa asiakkaan kanssa.

”Perinteisesti tilitoimisto tekee kirjantopitotyön, Nooga taas haluaa tehdä enemmän. Olemme proaktiivinen kumppani ja tarjoamme monipuolisen palvelukokonaisuuden, johon sisältyvät taloushallinto-, järjestelmien integrointi- sekä konsultointipalvelut. Tavoitteenamme on yksinkertaistaa asiakkaan työpäivää, auttaa liiketoiminnan seuraamisessa ja toimia asiakkaan tukipilarina suurten muutosten ollessa ajankohtaisia”, Räsänen selostaa.

Noogan intressinä on aito halu auttaa yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa ja viemään toimintansa seuraavalle tasolle. Räsänen nostaa esiin myös yrityksen vuorovaikutteisen palvelulupauksen.

”Joissain tilitoimistoissa vuoden ainut kontakti asiakkaalle on se, että tilinpäätös on myöhässä. Meidän palvelulupauksemme on se, että jokaista asiakasta kontaktoidaan riittävästi. Meidän asiakkaamme tietävät, missä talouden saralla oikeasti mennään”, Räsänen kertoo.

Huipputiimi yrityksen menestystekijänä

Nooga on tunnettu hyvästä työilmapiiristään. Yritys sijoittui 7. sijalle pienten organisaatioiden luokassa Suomen Parhaat Työpaikat 2020 -listauksessa, Great Place to Work -sertifioinnin yhteydessä.

”Noogalla on erittäin upea työkulttuuri ja huipputiimi. On tärkeää, että koko henkilökunta viihtyy työssään”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Monika Ahlskog.

Hän muistuttaa, että osaavan työvoiman löytäminen on tietenkin aina oma haasteensa.

”Kun yritys kasvaa nopeasti, on aina haaste löytää oikeat henkilöt. Meillä on oma Nooga Academy, jossa koulutetaan uusia työntekijöitä. Tiedot ja taidot on oltava päivitettyinä niin lakimuutosten kuin myös järjestelmien osalta”, Ahlskog sanoo.

Myös Räsänen on vaikuttunut Noogan hyvästä työilmapiiristä.

”Minulle on erittäin tärkeää, että yritys välittää työntekijöistään. Noogan toiminnasta hehkuu kokonaisvaltainen välittäminen ja se, että jokainen työntekijä on yksilönä arvokas. Työntekijöiden kanssa on vahva kumppanuus”, hän kertoo.

Nooga puhuu asiakkaan kieltä

Timo Räsänen näkee kauppakamaritoiminnan yritykselle tärkeäksi verkostoitumisalustaksi. Hän oli itse toiminnassa mukana edellisen työnantajansa kautta, ja liitti nyt uuden työnantajansa Noogan kauppakamarin jäseneksi. Räsänen toivoo voivansa auttaa yrityksiä taloushallinnon haasteissa ja modernisoitumisessa.

”Näen, että koska maailma on digitaalinen, meidän ei tarvitse kantaa mappeja ympäriinsä. Digitalisoituminen tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia. Tavoitteeni on myös puhua asiakkaan kieltä, asiakkaan valitsemilla sanoilla”, hän toteaa.

Räsänen kertoo, että Noogan pyhä kolminaisuus – taloushallinto, konsultointi ja järjestelmät – mahdollistavat loputtomasti keskusteltavaa ja kehitettävää asiakkaiden kanssa. Hänen tavoitteenaan onkin seuraavaksi kontaktoida mahdollisimman paljon uusia kumppaneita.

”Uusasiakashankinnan lisäksi kartoitamme sellaisia yrityksiä, jotka sopisivat Noogan kulttuuriin”, Räsänen sanoo.

www.nooga.fi

Viikon jäsen -juttusarjassa nostamme esiin jäsenyritystemme tarinoita osana varsinaissuomalaista menestystä. Julkaisemme uuden tarinan verkkosivuillamme joka viikko. Katso kaikki tarinat täältä.