Talented Solutions Oy

Talented Solutions Oy on kasvukumppani ohjelmistoalan yrityksille, jotka etsivät seniortason osaajia rekrytointi- ja alihankintatarpeisiin tai haluavat kasvattaa omaa IT-rekrytointikyvykkyyttään.

Yrityksen huppareissa Anssi Ketopaikka ja Alina Saari, osa Talentedin Turun tiimistä. Kuvassa lisäksi Helsingin toimipisteen vahvistukset Tia Heimala (vas.) ja Ella Pekki.

Yrityksen tarina sai alkunsa vuonna 2016 Helsingissä, kun ryhmä ohjelmistoalan ammattilaisia kyllästyi alan huonoihin rekrytointikäytänteisiin. Ohjelmistokehittäjien kovasta kysynnästä johtuen kokeneet ammattilaiset saavat paljon huonoja yhteydenottoja ja epämääräisiä “tule meille töihin” -viestejä, jotka eivät palvelleet kumpaakaan osapuolta. Talented lähti ravistelemaan perinteistä IT-alan rekrytointia ja laittoi tekijät keskiöön kartoittaen tekijöiden aloitteesta heille unelmiensa työpaikkoja tai mielenkiintoisia freelancer-projekteja.

Talentedin Turun toimistossa työskentelevä Community Specialist Anssi Ketopaikka kertoo yrityksen olevan vahvalla kasvupolulla yhdessä tekijäyhteisönsä kanssa.

”Tällä hetkellä Talentedin verkostossa on noin 2700 ohjelmistoalan ammattilaista ja lukuisia kumppaniyrityksiä Woltista Vaisalaan ja Vincitistä Postiin. Meidän toimintaperiaatteissamme tekijät ovat keskiössä. Tämän lisäksi tunnemme ohjelmistoalan ja sen kasvuhaasteet. Näillä eväillä olemme pystyneet luomaan lukuisia onnistumisia niin tekijöille kuin työnantajille”, hän kertoo.
Ketopaikan mukaan Talented haluaa tulevaisuudessa olla mukana rakentamassa ohjelmistoalan menestystarinoita niin kotimaisilla kuin kansainvälisillä markkinoilla.

”Olemme viime vuonna laajentuneet markkinoille myös Norjassa, ja etenkin nykyisessä maailmantilanteessa näemme kansainvälistymisen mahdollisuudet. Osaajia on mahdollista palvella käytännössä mistäpäin maailmaa tahansa, kun yritykset avartavat katseitaan esimerkiksi etätyökäytänteiden suhteen”, hän selostaa.

Varsinais-Suomi on Talentedille erittäin mielenkiintoinen ja kasvava osaajakeskittymä.

”Meillä on täällä useita kumppaniyrityksiä, joista osa on laajentunut alueelle vasta viime vuosina. Tahdomme palvella IT-alan osaajia ja yrityskumppaneita parhaalla mahdollisella tavalla, joten nyt oli meidänkin aikamme avata oma toimipisteemme tänne”, Ketopaikka kertoo.

www.talented.fi

Turun kauppakamari on Varsinais-Suomen alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, kouluttajana ja asiantuntijana toimiva organisaatio. Kauppakamari on linkki yritysten ja julkisten päättäjien välillä ja sen toiminta perustuu kauppakamarilakiin ja vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Turun kauppakamari on perustettu vuonna 1917 ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakamareista.

©Turun kauppakamari 2021. Kaikki oikeudet pidätetään. Toteutus Sofokus Oy