Lähellä on turvallista matkailla

Koronavirusepidemia on vaikuttanut monen lomasuunnitelmiin ja todennäköisesti ulkomaanmatkat ovat jääneet tänä vuonna vähiin. Onneksi etätyön kasvattamaa matkakuumetta voi taltuttaa myös lähellä ja Turun seudulta löytyykin paljon upeita elämyksiä, joihin voi nyt rauhassa tutustua. Samalla voi tukea haastavassa tilanteessa olevaa matkailualaa ja alueemme yrityksiä. Mitä jos suuntaisitkin ensi keväänä Kasnäsiin rentouttavalle kylpylälomalle tai kalakokkikoulutukseen Rymättylän Herrankukkaroon?

Lähelle on turvallista, edullista ja helppoa matkustaa. Turkulaiset matkailu- ja tapahtuma-alan toimijat ovat nyt yhdistäneet voimansa kertoakseen, että Turku on turvallinen matkailu- ja tapahtumakohde koronasta huolimattaClean&Safe Turku -ohjeisiin sitoutuneet toimijat tunnistaa toimipaikan kiinteistöjen ovessa ja verkkosivuilla olevasta tunnuksesta. Mukana olevilta toimijoilta edellytetään pitkää listaa turvallisuuteen, hygieniaan ja asiakkaiden hyvinvointiin liittyvistä toiminnoista, jotka yrityksen on ollut tehtävä koronaepidemian vuoksi. Clean&Safe-sanapari on käytössä kansainvälisesti useissa kaupungeissa kautta maailman, joten se alkaa olla myös matkailijoille tuttu. Mallia kampanjaan on otettu muun muassa Sveitsistä. Matkailija voi viestiä lomailleensa vastuullisesti #metarvitaantoisiamme -tunnisteella. Some-päivityksiä julkaistaan myös Kissmyturku.fi -sivustolla. Kampanjan tavoitteena on kertoa, että kriisin keskellä yhteistyö on voimaa. 

– Meillä on todella paljon upeita, osaavia ja ammattitaitoisia yrityksiä, jotka omalla toiminnallaan huolehtivat asiakkaiden turvallisuudesta. Idea Clean&Safe Turusta syntyi ajatuksesta tuoda esille näitä yrityksiä ja viestiä se, mitä kaikkia toimenpiteitä nämä yritykset ovat tehneet asiakkaan turvallisuuden takaamiseksi, sanoo Elämysteollisuus kärkialan johtaja Teija Raninen Turku Science Parkista. 

Turkulaisia yrityksiä voit tukea myös osallistumalla Tue turkulaista kampanjaan. Tueturkulaista.fi -verkkokaupasta voit ostaa lahjakortteja ja osallistua samalla arvontaan. Tue turkulaista -arvontalipukkeita löytyy myös laajasti keskusta-alueen liikkeisJouluostosten yhteydessä voit palauttaa arvontalipukkeen Hansakorttelin infopisteen läheisyydessä sijaitsevan suuren joululahjakasan arvontalaatikkoon. 

Tekstin kirjoittaja Tiina Vainio on Turun kauppakamarin yhteyspäällikkö.

Iloista joulunodotusta kaikille kauppakamarin jäsenille!

PS. Jouluntunnelmaan voit virittäytyä turvallisesti YouTubessa katsomalla Satumaisen Joulunavauksen Keskellä Turkua kanavalta. Luvassa on upea elämys ja jouluisia Turku-maisemia. 

PPS. Myös joulurauhanjulistus on tänä vuonna virtuaalinen, ja sen voit katsoa perheen kera jouluaattona klo 12 YLE:n kanavilta.

Turun kauppakamari on Varsinais-Suomen alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, kouluttajana ja asiantuntijana toimiva organisaatio. Kauppakamari on linkki yritysten ja julkisten päättäjien välillä ja sen toiminta perustuu kauppakamarilakiin ja vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Turun kauppakamari on perustettu vuonna 1917 ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakamareista.

©Turun kauppakamari 2021. Kaikki oikeudet pidätetään. Toteutus Sofokus Oy