Turun koronatilanne on vakava – kaikkien panosta tarvitaan nyt

Turku on aloittanut voimakkaat toimenpiteet koronakriisistä selviämiseksi ja jatkaa erilaisia toimia kaupungin perustoiminnan kehittämiseksi sekä kasvun tukemiseksi. Elinkeinoelämän edustajien toimenpiteet ovat ensiarvoisen tärkeitä kaupunkilaisten turvallisuuden takaamiseksi ja epidemian leviämisen torjumiseksi.

Varsinais-Suomi on tällä hetkellä koronavirusepidemian leviämisvaiheessa. Tilanne on hyvin vakava. Tartuntoja tulee nyt useista eri lähteistä ja tartuntojen määrä on kasvanut jyrkästi. Varsinais-Suomen alueellinen koordinaatioryhmä antoi 1.12.2020 uudet suositukset. Suositukset ovat voimassa 23.12.2020 asti koko maakunnan alueella. Uusissa suosituksissa vähennetään kontakteja ja liikkuvuutta eri tavoin.

Lisäksi aluehallintovirasto on antanut 10.12. uudet ohjeet, joiden mukaan alueen kokoontumisrajoitukset kiristyvät 11.12. alkaen. Ulkona järjestettävissä kokoontumisissa saa olla vain 10 osallistujaa eli sama määrä kuin sisätiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa.

Turun seudun yritykset ovat tehneet johdonmukaisesti yhteisiä ponnisteluja koronan taltuttamiseksi. Alueen elinkeinoelämän edustajat ovat suhtautuneet kiristyneeseen tilanteeseen kiitettävästi ja ottaneet käyttöön toimenpiteitä, joilla pyrkivät turvaamaan työntekijöidensä terveyden. Poikkeusoloissa on erityisen tärkeää, että jokaisen työntekijän fyysisestä ja henkisestä jaksamisesta kannetaan huolta.

Heikentyneen tilanteen vuoksi jokaisen yrityksen tulisi ottaa huomioon entistäkin tarkemmin epidemiatilanne kaikissa toimissaan, ja ottaa kaikki koronavarotoimet tehostetusti käyttöön. Työntekijöille pitää aktiivisesti viestittää, että nyt tulee välttää kaikkia ylimääräisiä kontakteja, muistaa turvavälit toisiin, käyttää maskia, pestä kädet, jäädä sairaana kotiin ja hakeutua koronatestiin tarvittaessa.

Työntekijöitä tulisi myös muistuttaa kaupungin Korona-ohjeista, jotta kaikki ymmärtäisivät suojella itseään ja samalla työtovereitaan.

Heikentyneen tilanteen takia Turun kaupunki ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri suosittavat painokkaasti, että yritykset suosisivat etätyövaihtoehtoa aina silloin, kun se on työtehtävien suorittamisen kannalta mahdollista. Lähityötä suositellaan tehtäväksi vain, kun työtehtävien suorittaminen sitä välttämättä vaatii.

Turun kaupunki ja VSSHP suosittelevat valtakunnallisen suosituksen mukaisesti maskien käyttöä kaikille matkustajille joukkoliikenteessä myös työmatkoilla sekä maskin käyttämistä myös vapaa-ajalla kodin ulkopuolella liikuttaessa.

Yhteistyöllä ja kasvuun panostamalla selviämme

Poikkeusaikana meidän pitää kyetä nopeisiin ja vaikutuksiltaan pystyviin toimenpiteisiin. Siksi Turku voimistaa ja vahvistaa perusrakenteitaan entistä ketterämmiksi ja toimivammiksi. Olemme sitoutuneet siihen, että Turun talous saadaan jälleen nousuun ja sille vahvalle kasvu-uralle, jolla se oli ennen korona-aikaa.

Hyvää ja turvallista joulua kaikille, pidetään toisistamme huolta!

Minna Arve
kaupunginjohtaja