Kauppakamarin vuoden ICT-tekopalkinto iQ Payments Oy:lle

Turun kauppakamarin ICT-valiokunta on myöntänyt vuoden 2020 ICT-teko -palkinnon iQ Payments Oy:lle. iQ Payments kehittää palkittua käyttäjätilipohjaista PayiQ TaaS® Ticketing as a Service alustaa. Se tarjoaa kaupungeille, liikenneoperaattoreille sekä tapahtumajärjestäjille mahdollisuuden sekä myydä että validoida lippuja mobiililaitteilla. Lippuihin voi yhdistää monipuolisesti matkoja ja elämyksiä, kuten eri kulkuvälineitä, tapahtumia ja palveluita.

IQ Payments Oy:n toimitusjohtaja Pirkka Lankinen vastaanotti palkinnon tänään Turun kauppakamarin järjestämässä TEEMA 2021 -seminaarissa.

”Olemme tehneet pitkään työtä mobiilin maksamisen hyväksi, erityisesti paikallisen Fölin kanssa. Viimeisin yhteistyön hedelmä on nopeasti suosion saavuttanut parhaan hinnan lippu. Se ostetaan lippu kerrallaan ja se takaa aina halvimman hinnan, mikä on erityisen kätevää nyt, kun asiakas ei tiedä kuinka usein tulee matkustamaan. Mobiilisovelluksella onnistuu näppärästi myös Fölin matkakorttien lataaminen. Tänä vuonna toteutimme myös oman matkakorttijärjestelmämme, joka otettiin käyttöön Varsinais-Suomen ELY-keskuksen Seutu+ -sovelluksessa. Samalla matkakortilla pääsee matkustamaan sekä seutu- että paikallisliikenteessä”, Lankinen kertoo.

IQ Payments Oy jatkaa panostuksia kansainvälistymiseen ja mobiilimaksamisen kehittämiseen globaalisti. Yrityksen teknologia on ollut käytössä Venäjällä useita vuosia ja uusien asiakasystävällisten maksutapojen myötä käyttö laajenee. Kestävän kehityksen alalla yritys kehittää hiilijalanjälkilaskuria, joka mobiilisovelluksen kautta tunnistaa automaattisesti käyttäjän liikkumistavan ja laskee hiilidioksidipäästövaikutukset.

ICT-teko-palkinto on jaettu vuodesta 2004 lähtien, ja aiempina vuosina palkittuja ovat olleet muun muassa Trinitas Lääkäripalvelut Oy, Nextfour Group, Boost Turku (Windows Phone Hackathon), meripelastustoiminta, Raisioagro Oy, Cadmatic Oy ja Turun ammattikorkeakoulun Kansalaisen IT-tuki. Henkilöinä palkinnon ovat saaneet muun muassa Antti Tuomisto, Jukka Rinnevaara, Teemu Brunila ja The Crash -yhtye.