Spottivalossa: Sähkötiimi IL Oy

Sähkötiimi IL Oy on vuodesta 1992 hoitanut sähköasennuksia ja -saneerauksia niin kuluttajille kuin yrityksillekin. Vuosien aikana yrityksen työntekijämäärä on kasvanut jo 40 tekijään.

”Noin 70 prosenttia töistä on linjasaneerauksia”, arvioi yrityksen toimitusjohtaja Isto Laaksonen.
Korjausrakentaminen näkyy yrityksen työkentässä vahvasti.

Laaksosen perustama yritys on kasvanut noin 4,5 miljoonan liikevaihtoa pyörittäväksi suomalaista Avainlippua kantavaksi yritykseksi. Kasvu on ollut tasaista, mutta toki yrityksen taipaleelle mahtuu haastaviakin aikoja. Alalla on runsaasti kilpailua ja mm. alan hintataso aiheuttaa kilpailutusten yhteydessä jatkuvaa pohdintaa.

Tällä hetkellä asiat rullaavat kuitenkin mallikkaasti eikä koronakaan ole aiheuttanut toimintaan sinänsä yllätyksiä.

”Työ ruokkii työtä. Meidän vahvuutemme on ollut pitkäjänteisyys ja laatu”, Laaksonen listaa.

Laaksosen mielestä johtajaksi ei voi oikein oppia vaan siihen synnytään. Itse hän lähti kokeilemaan mitä on yrittäminen ja miten siinä pärjää. Sille tielle on jääty. Johtajalta vaaditaan sosiaalisuutta ja mm. paineensietokykyä.

Varsinais-Suomen hän kuvailee toimikenttänä hyväksi.

”Kannattaa yrityksissä muistaa, että laissa on pykälä, jossa osakeyhtiön velvoitetaan tuottamaan voittoa ja maksamaan osakkailleen osinkoa.”

Turun kauppakamari on Varsinais-Suomen alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, kouluttajana ja asiantuntijana toimiva organisaatio. Kauppakamari on linkki yritysten ja julkisten päättäjien välillä ja sen toiminta perustuu kauppakamarilakiin ja vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Turun kauppakamari on perustettu vuonna 1917 ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakamareista.

©Turun kauppakamari 2021. Kaikki oikeudet pidätetään. Toteutus Sofokus Oy