Keskuskauppakamari: Työikäiset pikaisesti rokotuksiin työterveyshuollon avulla – rokotukset työpaikoille

Työikäisten rokotuskattavuus on jäämässä Suomessa tavoitteistaan samaan aikaan kun uudet, entistä tarttuvammat virusmutaatiot valtaavat alaa. Ratkaisu työikäisten nopeaan ja kattavaan rokottamiseen voisi olla työterveyshuollon ottaminen mukaan rokotuksiin kattavasti koko maassa, sanoo Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Anne Horttanainen.

”Mediassa kerrotaan, että nyt rokotusvuorossa olevien ikäryhmien rokotuskattavuus laahaa jäljessä. Sen sijaan, että näitä ikäryhmiä syyllistetään, pitäisi miettiä, miksi nelikymppiset eivät hae rokotuksia. Voisiko olla niin, että työssäkäyvien, ruuhkavuosia elävien ihmisten ei ole tuosta noin vaan mahdollista lähteä toiselle puolella kaupunkia rokotuttamaan itseään?” Horttanainen sanoo.

Horttanaisen mukaan työterveyshuollon avulla rokotukset voitaisiin järjestää esimerkiksi työpaikoilla, jolloin rokotusta varten ei tarvitsisi ottaa vapaapäivää tai edes poistua työpaikalta. Myös tieto omasta rokotusvuorosta saavuttaisi työntekijät nopeasti ja varmasti, jos rokotus järjestettäisiin työpaikalla tai työterveyshuollossa.

Lue koko tiedote