Kesäiset luku- ja kuunteluvinkit

Kysyimme muutamilta henkilöiltä minkälaisia suosituksia heillä on kesälukemiseksi tai kuuntelemiseksi ja saimme mielenkiintoisen listauksen!

Samalla toivotamme jäsenillemme hyvää kesää!

Turun yliopiston työelämäprofessori ja media-asiantuntija Riitta Monto suosittelee

Mikko Leskelä: Bisnesantropologia ja muut ihmistieteet strategiatyössä

”Yrityselämäoppaiden sijaan suosittelen yleensä kaunokirjallisuutta avaamaan uusia ja yllättäviä näkökulmia. Bisnesoppaiden joukossa teologi ja rahoitustieteilijä Mikko Leskelän teos on kiinnostava poikkeus. Bisnesantropologia kertoo Legon ja Spotifyn kaltaisten kiinnostavien esimerkkien kautta konkreettisesti, miten tärkeää yrityksen menestykselle on ymmärtää ihmisten käyttäytymistä. Leskelä kirjoittaa niin vetävästi, että kirja sopii hyvin käteen kesälomalla. Sen lukeminen ei tunnu työltä.”

Selja Ahava:
Nainen joka rakasti hyönteisiä

”Selja Ahavan moniulotteinen ja erikoislaatuinen tarina kuvaa kiehtovalla tavalla tieteen vaikutusta. Päähenkilö Marian kautta osoitetaan, miten merkityksellistä on omistautua sille, minkä itse ymmärtää tärkeäksi. Kirjassa vaelletaan sujuvasti vuosisatojen halki, kieli on kaunista ja yksityiskohdat runsaita.
Pidin yllättävänä, ettei teos valikoitunut viime vuonna Finlandia-ehdokkaaksi.”

Raision kaupungin elinvoimapäällikkö Samu Mattila suosittelee

Jo Nesbøn uusimpien kirjojen lisäksi Mattilan suosituksista löytyy kiinnostava johtajuus-podcast Leadcast (Spotify)

Yle Luonto-Suomen luontoilta

”Kun lomalla on aikaa vaikka istua mökkilaiturilla ja ihmetellä ympäristöä, tämä podcast tarjoaa vastauksia moneen ihmetystä herättävään, ajankohtaiseen luontokysymykseen.”

Hans Rosling:
Faktojen maailma

”Aina tasaisin väliajoin on hyvä palauttaa mieleensä, että asiat eivät ole niin huonosti kuin välillä tuntuu olevan.”

Gramofoni Oy:n AD Titta Holanne suosittelee

Kerttu Kotakorpi:
Suomen luonto 2100

”Tänä vuonna ja erityisesti tänäkin aamuna on vaikutuksen tehnyt Kerttu Kotakorven kirja ”Suomen luonto 2100″. Meteorologin esikoiskirja käsittelee tulevaisuuden visioita, miltä Suomen luonto näyttää 80 vuoden päästä. Ilmastonmuutoksesta puhuvat monet, mutta mitä kaikkea se lopulta voi tarkoittaa, sitä en osannut ajatella itsekään. Kirja herättää pohtimaan, kuinka maisema, lajistot ja vuodenajat muuttuvat totutusta. Kahlasin kirjan läpi äänikirjana. Kerttu toimi itse lukijana ja tuntui kuin hän kertoisi skenaariota juuri minulle. Osui. Kirjan sisältö oli niin uskottava, että alkoi miltei pelottaa.”

Antti Heikkinen:
Risainen elämä – Juice Leskinen 1950-2006

”Elämäkerrat ovat kuluneen vuoden aikana olleet äänikirjojeni suosikkilistalla. Etten sanoisi jopa kärkipaikoilla. Tämä Juicen elämäkerta on julkaistu jo vuosia sitten, mutta vasta nyt oli oikea aika pysähtyä kirjan äärelle. Juicen urasta on tiettyjä mielikuvia, mutta lopulta yllätyksenä tuli moni asia kuten vaikka laulujen taustat. Oli kerrassaan mielenkiintoista tehdä pieni aikamatka sanan mestarin jalanjäljille ja elää mukana vaikkapa kuohuttavia 70- ja 80-luvun tapahtumia. Kirja sisältää monia haastatteluja, jotka kaikki antavat taiteilijasta yhä selkeämpää kokonaiskuvaa. Ihailin ja ihailen Juicen erityislahjakkuutta ja lopuksi huomasin kaikkia vaiheita mankeloituani, kuinka hienoisella haikeudella haluaisin palavasti päästä miehen keikalle. Kirja teki vaikutuksen. Näinpä siis totean – nautitaan musiikista livenä, aina kun se on mahdollista.